FABULOS! Aproape o sutăde mii de pelerini la mormântul părintelui Arsenie Boca!

Posted on mai 3 2015 - 9:10pm by petre

Aproximativ 95.000 de pelerini s-au rugat, de vineri pânăduminică, la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, numărul fiind unul record, anterior cei mai mulți credincioși înregistrați într-un weekend fiind în martie, când au fost peste 35.000 de persoane.

Peste 95.000 de credincioși din toate colțurile țării s-au rugat, de vineri și pânăduminică, la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, pelerinii formând cozi de peste un kilometru pentru a ajunge în cimitir, transmite corespondentul MEDIAFAX.Manastirea Prislop

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichițoiu, aproximativ 30 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine și siguranțăpublică, la sfârșitul acestei săptămâni, la Mănăstirea Prislop.

„Sfârșitul de săptămânăa adus un număr impresionant de pelerini care au trecut pragul Mănăstirii Prislop, numărul acestora fiind de aproximativ 95.000. S-a înregistrat un număr record de pelerini, numai vineri au trecut pe la mormântul părintelui Arsenie Boca peste 45.000 de oameni”, a declarat sublocotenentul Stoichițoiu.

Pânăacum, cel mai mare număr de pelerini care au venit la Mănăstirea Prislop într-un sfârșit de săptămânăîn care nu a fost hramul lăcașului sau comemorarea părintelui Arsenie Boca a fost înregistrat în luna martie a acestui an, fiind vorba de peste 35.000 de credincioși.

„Prin contribuția adusăde forțele de ordine participante, jandarmi, Poliție Rutierăși echipaje SMURD, situația a fost gestionatăcorespunzător. Au fost aplicate trei sancțiuni pentru cerșetorie și zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale dupăce s-au simțit rău. Înrest, nu au fost înregistrate incidente. Măsurile adoptate de jandarmi au asigurat un climat de ordine și siguranțăpentru toți credincioșii pe timpul slujbei religioase și au realizat dispozitive de îndrumare a acestora pe parcursul pelerinajului la mormântul părintelui Arsenie Boca”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 și nu a fost canonizat de Biserica OrtodoxăRomînă.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colțurile țării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulți credincioși ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar și cu ocazia unor sărbători religioase.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author