EXPLOZIV! Acum 14 ani o bombăexploda la Timișoara într-un Alfa Romeo în care se aflau patru tineri! Bomba era destinatăunui celebru traficant de mașini, aflat sub protecția „Cupolei„ timișorene.

Posted on ian. 3 2014 - 12:11am by petre

Unul dintre cele mai importante cazuri instrumentate de Poliția Timiș pe când era condusăde regretatul ofițer Doru Spătaru (decedat joi) a fost cel al atentatului nafiot cu bombăde pe Calea Aradului. Săne întoarcem în timp, în Timișoara de cum 14 ani.

Ultimul weekend al lunii martie, anul 2000, avea săfie unul exploziv, la propriu, în Timișoara.

Explozie Calea Aradului

Mesou Doru

Doru Meosu

explozia_autoturismului_alfa_romeo calea aradului

Alfa Romeo dupa explozie. O alta parte a zburat in copaci

Orașul își vedea liniștit de ale lui: la restaurantul Maestro din zona centralăse pregătea nunta celebrei (atunci și acum) Brigitte Szeifert (actuala logodnicăa lui Ilie Năstase)  cu omul de afaceri Tavi Sfăt, patron de discoteci, cluburi și restaurante în Arad și Timișoara.

La nou deschisul restaurant Termal din oraș, condus de „Cupola„ locală, băieții chefuiau pe melodiile celebrelor surori „Piranda„ și Rodica Olariu. Printre ei, unul dintre cei mai mari traficanți de mașini de lux din istoria postdecembristă.

Ora 0,30. Un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Arad, cu numărul AR 02 KZV, circula cu vitezăpe Calea Aradului din Timișoara. Mașina abia intrase în oraș de pe DN 69 și se îndrepta spre centru.

Înmașinăse aflau 4 tineri: în față, Ciprian Pașca, la volan și în dreapta lui Dorin Vasi. Pe bancheta din spate, Florin Martin și Cintean Cristian.

Tînărul de lângășofer manipula un pachet mortal. Dinamităcumpăratăîn schimbul a 15 grame de heroină. Dorin încerca săconecteze pachetul la un telefon mobil. Bomba urma săfie acționatăde la distanță, printr-un apel spre acel telefon!

Ora 0,35. Un taximetrist care tocmai intra pe Calea Aradului de pe strada Miresei aude un zgomot infernal. La cîțiva metri în fața lui, pe sensul opus, o mașinăse rupe pur și simplu în două, sărind (la propriu!) în aer!

Jumătatea din fațăzboarăpe partea opusăși se oprește într-un copac. Tinerii din fațămor pe loc, sfârtecați. Cei din jumătatea din spate a mașinii supraviețuiesc ca prin minune și sunt transportați la spital. Unul dintre ei încearcăsăfugădin spital, dar este prins și reținut. Celălalt  rămâne la reanimare. Ambii neagăcăar fi știut ceva despre bombă.

Poliția întrăîn alertămaximă. Șeful Poliției române, generalul Nicolae Berechet, trimite echipe de experți pirotehniști și criminaliști de la Inspectoratul General al Poliției la Timișoara. Inspectorul general cere zilnic rapoarte despre evoluția anchetei.

Șeful IPJ Timiș, colonelul Doru Spătaru, declarăpublic: ” Nu vom avea somn pâna nu aflăm adevărul”!

Și adevărul, cel puțin oficial, va fi aflat în timp record: atentatul cu bombăîl viza pe timișoreanul Doru Meosu, traficantul de mașini care, știindu-se vânat, stătea în umbra Nașului local, la ștrandul și la restaurantul Termal.

Bomba, fabricatădin aproximativ un kilogram de dinamităși capse detonante, toate din România, era comandatăde orădeanul Dad Nicolae, care făcea afaceri cu Meosu și care se considera înșelat. Dad, Meosu, unul dintre cei doi supraviețuitori din mașina distrusăde bombă, Cintean, și alți cinci indivizi au fost inculpați și condamnați la pedepse. de pânăla 15 ani de închisoare.

Dupăani, Doru Meosu se va afla din nou în atenția opiniei publice în faimosul caz al devalizării cu 2,2 milioane de euro a BRD Craiova.

Comments

comments

About the Author