Explozie uriașă la Beirut

Posted on aug. 4 2020 - 9:23pm by petre

Explozie devastatoare, de origine necunoscută, în portul Beirut. În urma deflagrației, zeci de victime au fost îngropate sub moloz, a informat Crucea Roşie a Libanului marţi, conform DPA.

UPDATE Numărul persoanelor decedate în urma exploziilor crește la 50

Două explozii enorme au zguduit marți portul Beirut, ucigând cel puțin 50 de oameni și rănind alte mii, informează naharnet.com.

Ministrul Sănătății, Hamad Hassan, a raportat un număr inițial estimat de 50 de morți și peste 3.000 de răniți, numind incidental drept „un dezastru în adevăratul sens al cuvântului”.

Explozia puternică s-a auzit în tot oraşul, provocând panică în capitala libaneză. Ferestre ale unor clădiri din oraş şi de la periferie au fost sparte de suflul exploziei, iar un fum negru s-a ridicat deasupra portului.

Explozia a provocat daune materiale importante.

Beirut

Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu al unui atac.

“Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Conform ultimelor informații, mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr mare de răniți și de daune foarte mari.

Explozia uriașă din Beirut a ucis cel puțin 10 persoane, au declarat pentru Reuters surse din securitatea locală și medicală. Exploziile au spulberat clădirile și au transformat străzile orașului în ruine.

O femeie care locuieşte la câţiva kilometri depărtare de locul exploziei a declarat că geamurile i-au fost sparte. “Am crezut că este vorba despre un cutremur”, a afirmat Rania Masri pentru CNN. “Apartamentul s-a mişcat pe orizontală şi dintr-odată am simţit o explozie şi toate uşile şi ferestrele au fost sparte.

Explozia s-a produs într-un moment sensibil, odată cu prăbușirea economică a țării.

Tensiunile sunt, de asemenea, mari înaintea verdictului dintr-un proces privind uciderea fostului premier Rafik Hariri în 2005. Un tribunal al ONU urma să emită verdictul său în procesul cu patru suspecți în uciderea cu mașina-bombă a lui Hariri, vineri.

Comments

comments

About the Author