EXCLUSIV! Un lanț de supermarketuri a „furat„ startul la reducerea TVA la alimente! Măsura șoc luatăcu zece zile înainte de 1 iunie

Posted on mai 23 2015 - 10:26pm by petre

Cu doar o săptămânăînaintea mult așteptatei scăderi de TVA la alimente, un supermarket a procedat deja la reducerea unor prețuri.

Potrivit reclamelor din magazinele lanțului Auchan, între 21 mai și pânăla 1 iunie, când scăderea TVA ar trebui săse producăîn toatățara, supermarketul francez oferăclienților echivalentul reducerii de TVA de la 24% la 9% la peste 1000 de produse alimentare, dintre care 400 sunt produse în România. Asa înseamnă, spun cei de la Auchan, o reducere a prețului de vânzare cu 12,1%.Auchan reducere TVA

Specialistii din mai multe sectoare ale economiei romanesti apreciaza ca reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% , de la 1 iunie 2015, anuntata marti de Guvern, va avea efecte pozitive in cel putin 4 directii relevante ale societatii: pentru consumatori, pentru industria alimentara, pentru fermierii romani si pentru bugetul de stat, care asigura functionarea institutiilor si a serviciilor de baza pentru populatie.

Guvernul a precizat ca reducerea TVA la 9% pentru toate alimentele, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica genereaza un gol bugetar de 5 miliarde de lei pe an. Executivul sustine ca bugetul poate suporta masura, avand in vedere ca numai pe primul trimestru al anului 2015 tara a avut un plus de incasari la buget de 3,3 miliarde de lei peste cat era programat. Practicm potrivit calculelor Guvernului, nu va avea de suferit bugetul de stat, adica lucrarile de constructie a drumurilor, serviciile de politie si ordine publica, spitalele, scolile, armata etc.

Comments

comments

About the Author