Ești de acord săplătești pentru asta? La Primăria Timișoara instalația de climatizare funcționeazăzi și noapte în weekend, când clădirea e goală! Solicităm administratorului clădirii săfacăpublicăfactura lunarăde energie electrică

Posted on iul. 20 2014 - 7:54pm by petre

Un aparat de aer condiționat casnic, de capacitate medie, adicăîntre 9000 și 12000 de BTU, consumăîn regim normal de funcționare circa 1 kw pe oră, asta pentru a climatiza o camerăde apartament.

Imaginați-văce consum de energie pot avea agregatele care deservesc o clădire ca cea a Primăriei Timișoara, daca ținem cont de faptul căacolo răcirea (pe timp de vară) nu se face cu aparate individuale, în fiecare birou, ci prin funcționarea unor agregate uriașe, montate în parcarea din spatele clădirii.

Înmod normal, credem noi, aceste utilaje ar trebui săfuncționeze doar în orele de program, când clădirea este populatăși nu în weekend, când energia electricăde mii de euro se consumăîn mod inutil. Sigur căși personalul de pază, care deservește clădirea, trebuie sălucreze în condiții civilizate, dar pentru aceasta ar fi suficient, credem, un aparat de climatizare într-o încăpere.

Înimaginile alăturate, surprinse de redactorii ziarului Timișoara Știri se vede (mai precis se aude) clar cum monștrii energofagi din parcarea Primăriei Timișoara duduie chiar și în nopțile de weekend.

Pe aceastăcale solicităm celor care se ocupăde administrarea clădirii Primăriei Timișoara săfacăpublicălista de cheltuieli lunare cu energia electrică.

Comments

comments

About the Author