Escrocul care a înșelat zeci de oameni la Timișoara a fost prins

Posted on feb. 27 2024 - 1:19pm by petre

La data de 26 februarie a.c., polițiștii Secției 4 Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada februarie 2023 – noiembrie 2023, un bărbat de 38 de ani, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat diverse sume de bani de la mai multe persoane fizice, folosindu-se de nume și calități mincinoase, în schimbul prestării anumitor servicii pe care ulterior nu le mai îndeplinea.

Potrivit polițiștilor, individul obișnuia să abordeze pe stradă persoane în special vârstnici cărora le promitea că le face diverse servicii îi ajută la cumpărături la plata facturilor iar apoi se făcea nevăzut cu banii celor în cauză.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de _înșelăciune în formă continuată_, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27.02.2024, să fie prezentat magistraților în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, polițiștii continuând cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia.

 

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Timișoara și cei ai orașului Deta, precum și al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Timiș.

_Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie._

Comments

comments

About the Author