E o boală care durează de 10 ani la Teatrul Național din Timișoara

Posted on mai 31 2018 - 2:06pm by petre

Boala familiei M se află la a zecea aniversare. Cel mai longeviv spectacol al Teatrului Național din ultimii 15 ani, Boala familiei M de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, are o istorie bogată, plină de evenimente fericite. Spectacolul a avut premiera în luna mai a anului 2008, deschizând pentru prima dată Sala 2 ca sală de teatru, înainte chiar ca renovarea s-o transforme într-una dintre cele mai ofertante spații de joc din țară.

Povestea este, la fiecare reprezentație, inspirat recreată de actorii Teatrului Național – Ion Rizea (Gianni M.), Claudia Ieremia (Marta), Mălina Manovici (Maria), Călin Stanciu jr. (care a preluat rolul Luigi de la Eugen Jebeleanu), Victor Manovici (Fulvio) și Cătălin Ursu (Fabrizio, rol deținut anterior de Colin Buzoianu). Decorul și costumele sunt create de Velica Panduru – care, de altfel, a câștigat Premiul UNITER pentru scenografie cu acest spectacol. Boala familiei M a făcut ca mii de spectatori să viseze și să se îndrăgostească atât de lumea lui Fausto Paravidino și a lui Radu Afrim, cât și de Sala 2. După 10 ani, spectacolul se joacă în continuare cu sala plină, își are propriul public – spectatori care se întorc să-l revadă an după an, dar și un public mereu nou, atras de notorietatea titlului și a distribuției.boala familiei m 07_resize

Boala familiei M are, de asemenea, o carieră internațională de invidiat: în afara numeroaselor festivaluri internaționale la care a participat (Slovenia, Polonia, Slovacia etc.), celebrul Théâtre de l’Odéon din Paris a inclus în stagiunea sa curentă 10 reprezentații ale spectacolului, în luna iunie a anului 2009.

Mâine, 31 mai 2018, de la ora 19, la Sala 2, binecunoscuții actori ai Naționalului timișorean, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Mălina Manovici, Călin Stanciu jr., Victor Manovici și Cătălin Ursu sărbătoresc împreună cu publicul 10 ani de existență a comicei, tragicei, obișnuitei și nemaipomenitei familii M și a destinului său, ancorat la granița dintre realitate și vis.boala familiei m 09_resize (1)

Biletele mai pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Comments

comments

About the Author