E DEFINITIV! GREII FOTBALULUI MERG DE AZI LA PUȘCĂRIE! Meme Stoia, Copos, Borcea, GicăPopescu, Padureanu, Ioan și Victor Becali

Posted on mart. 4 2014 - 3:05pm by petre

George Copos a fost condamnat, marți, de Curtea de Apel București, la trei ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Mihai Stoica a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Cristian Borcea a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare. Ioan Becali a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare. Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. Jean Pădureanu a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Gheorghe Popescu a fost condamnat definitiv la trei ani, o lunăși zece zile de închisoare cu executare. Gigi Nețoiu a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul președintele al clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la șefia Federației Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lunăși zece zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul acționar al FC Dinamo și U Craiova, Gigi Nețoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legăturăcu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Înrechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica PopularăChineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Comments

comments

About the Author