Duc elevii la scoala, desi nu au licenta de transport si inspectia periodica

Posted on sept. 27 2010 - 12:30pm by petre

Majoritatea primariilor timisene se ocupa de transportul elevilor la unitatile scolare, desi nu au licenta de transport. Mai mult decat atat, autoritatilor judetene nici nu le prea pasa de acest lucru.

In plenul Consiliului Judetean din aceasta luna, cei 35 de consilieri prezenti nu s-au obosit prea tare pe aceasta tema. Initial, alesii judeteni au fost informati cu privire la transportul scolar din judet, dar numai pana in luna aprilie a acestui an. Din discutiile acestora reiese ca nu sunt probleme cu drumurile, numai cateva dintre ele fiind pietruite si cu gropi. Asta potrivit presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc.
Unul dintre consilierii judeteni, Marius Carceie, a observat ca cele mai multe primarii din judet nu au licenta ca sa-i transporte pe cei mici la unitatile scolare. Replica a venit prompt din partea directorului Autoritatii Rutiere Romane Timis.
In luna octombrie are loc examen pentru coordonatorul de transport. La sfarsitul lunii octombrie, normal ar fi ca toate primariile din judet sa aiba licenta de transport. Incercam sa nu-i prindem in perioada asta pe drumuri, a explicat, mai in gluma, mai in serios Dorin Cutu, seful ARR Timis.
De parca nu ar fi destul de grav faptul ca nu au licenta de transport si nici nu-si prea dau interesul pentru a o obtine, edilii timiseni nici macar nu au facut Inspectia Tehnica Periodica a microbuzelor. In aceasta situatie se afla un sfert dintre autoturismele pe care Consiliul Judetean Timis le-a dat in folosinta primariilor din judet. Conform unui raport al CJT, 14 microbuze din 49 circula cu ITP expirat, in timp ce aproape 30 nu au licenta de transport.

Solutia: oxigenarea transportului scolar

Solutia pentru toate aceste probleme a venit chiar de la liderul consilierilor judeteni, care le-a explicat acestora ca a venit momentul sa oxigeneze acest proiect al transportului scolar din judet. Sa facem o analiza a autovehiculelor in intreg teritoriu si a numarului de copii care ar fi transportati dintr-o parte in alta. Poate lansam o licitatie pentru leasing de achizitie ca sa innoim intregul parc auto din Timis, ca proprietate a CJT pentru autoturisme. Discutam de copii si de transportul copiilor. Trebuie sa alegem o noua strategie de transport si sa repunem pe picioare intregul program, de la A la Z, a povestit Constantin Ostaficiuc.

Comments

comments

About the Author