Două românce, de negăsit după incendiul criminal din Spania

Posted on feb. 25 2024 - 9:31pm by petre

Două românce care locuiau în blocul mistuit de flăcări în Valencia sunt date dispărute. Ar fi vorba despre o mamă şi fiica sa, care nu au mai fost văzute din ziua incendiului. Bilanţul oficial al tragediei este de zece morţi, iar autorităţile spaniole spun că nu mai caută pe nimeni în prezent. Toate victimele sunt în prezent în curs de identificare, cu ajutorul probelor ADN.

 

Româncele, o femeie şi fiica adolescentă, stăteau de doi ani cu chirie în imobilul respectiv. Locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje exact deasupra apartamentului de unde a izbucnit incendiul. Presa locală scrie că toate persoanele decedate locuiau la etajele 8 şi 9, de unde nu au mai putut coborî după declanşarea infernului de foc.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

„Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE

10 morți după incendiu devastator de la blocul din Valencia
Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute.

În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

 

Comments

comments

About the Author