Douăconcerte surprizăla Târgul de Crăciun de la Timișoara: Hara și Phoenix

Posted on dec. 9 2016 - 2:18pm by petre

Sfintele SĂƒrbători ale Crăciunului se apropie cu pași repezi și primim tot mai multe cadouri. Și pentru căsărbătorim 10 ani de existențăa târgului, Moș Crăciun ne mai aduce încăun dar: unconcert special, în data de 19 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Victoriei, cu trupa Hara și cu legendara formație Phoenix.

Hara a luat ființăîn anul 2000, în orașul Cluj-Napoca. Trupa a fost remarcatăimediat datorităcreațiilor originale, extrem de inspirate, care combinăcu multănaturalețe elemente de rock alternativ, electro-pop, sonorități celtice și folclor românesc, cu versuri grăitoare, cu mesaj, într-o interpretare unică, personală.

Trupa Hara a lansat 6 LP-uri și albumul de colinde tradiționale românești “Marlin, Darlin -Paiș’pe Colinde ș’o Strigătură„, care au adus multe premii din partea instituțiilor media, Hara devenind astfel prima formație româneascăcu un asemenea palmares. Componența trupei este:Flavius Buzilă- voce, chitarăacustică, Mihai Andrițcu – vioară, Valentin Mușat – chitarăelectrică, acustică, Radu Anghel – bas și Nunu Racris – tobe, percuții.

Phoenix este o idee devenitălegendă. Un nume predestinat. Aproape jumătate de secol de muzică. Trupa timișoreanăne îndeamnă: “hai sădeschidem orizonturi, săne întindem aripile, săînvățăm săspunem NU!, săne păstrăm cenușa, sătrăim muzica și săiubim mitul„.

Phoenix, una dintre primele trupe de muzicărock din România a demonstrat și demonstreazăîn continuare căeste un reper important în existența și spiritul orașului Timișoara. ÃŽnființatăîn anul 1962 sub titulatura “Sfinții„, Phoenix a hrănit spiritual generații de români și a lansat mari muzicieni și piese nemuritoare. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formației pornind de la muzicăbeat, rock psihedelic și hard rock și ajungând la etno – rock. Piese celebre fredonate de generații întregi: „Vremuri„, „Fata Verde„, „Andrii Popa„,„Strunga„, „Canarul„, „Mugur de fluier„, „Mica țiganiadă„, „Nunta„, sunt capodopere, care încăscriu istoria Phoenix.

Comments

comments

About the Author