Disprețul pentru însemnele României se va pedepsi cu pușcăria! Ce părere ai?

Posted on apr. 19 2016 - 1:01pm by petre

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativăPSD de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 pânăla 3 ani pentru ofensăla adresa însemnelor României, actul normativ reglementând și „defăimarea” emblemelor sau semnelor folosite de autorități.

Potrivit proiectului de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, este introdus un nou articol care definește „disprețul” pentru însemnele României.

„Prin dispreț pentru însemnele României, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autoritățile se înțelege: lipsa de considerație sau stimă, sentiment prin care se judecăun lucru ca fiind nedemn de atenție și defăimare”, se aratăîn raportul Comisiei juridice, sesizate în fond.

Ofensa adusăînsemnelor naționale este definităca „fapta săvârșităîn public prin care se exprimădispreț pentru însemnele României” și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizeazăîn proiect.

De asemenea, „fapta săvârșităîn public prin care se exprimădispreț pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritățile se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.

Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ și va fi spus votului final în plenul Senatului.

Propunerea legislativăeste semnatăde un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputații Florin Iordache și Marian NeacÅŸu.

Termenul de adoptare s-a împlinit pe 12 aprilie, în condițiile în care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputaților este forul decizional.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author