Dezbaterile publice, moderate de consilierii locali

Posted on sept. 13 2010 - 1:12pm by petre

Consilierii locali sunt nemultumiti de maniera in care se desfasoara dezbaterile publice din cadrul Primariei. Nicio dezbatere publica nu se termina fara scandal, asa ca alesii locali vor sa schimbe persoana care le modereaza.

In prezent, dezbaterile publice sunt conduse de un reprezentant al executivului municipalitatii. Liderul consilierilor locali din PNL, Ciprian Jichici, spune insa ca ar fi mai bine daca toate dezbaterile ar fi derulate prin moderarea Consiliului Local.

De exemplu, la Urbanism, nu mi se pare normal si logic ca o dezbatere publica cu privire la un proiect sa fie condusa de un reprezentant de la Urbanism, care sa se certe literalmente cu cetatenii. Propunerea noastra este ca toate aceste dezbateri publice sa fie derulate sub egida si prin moderarea CL, ceea ce inseamna ca beneficiarul oricarui proiect si cetatenii, ale caror interese sunt influentate de aceste proiecte, sa fie parti egale. Sa fie moderate de presedintele comisiei de specialitate a Consiliului Local Timisoara la care se refera respectivul proiect, spune Jichici.

Astfel, alesii PNL spera sa modifice si regulamentul actual de organizare si de functionare a Consiliului Local Timisoara. Ultima modificare a acestuia a fost facuta printr-o hotarare in anul 2008, dar este vorba despre o modificare minora. Potrivit lui Ciprian Jichici, regulamentul de functionare a CLT are o vechime de cel putin opt ani.

Comments

comments

About the Author