Dezastru la mare în Bulgaria – turiști morți și dispăruți

Posted on sept. 6 2023 - 11:14am by petre

Ploile torențiale au făcut ravagii pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Un bărbat și o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt date dispărute, în urma inundațiilor care au măturat municipalitatea Ţarevo.

Vremea rea a încheiat prematur distracția turiștilor aflți la sud de Primorsko, regiunea Burgas, acolo unde sezonul se închide oficial pe 9 septembrie.

 

Potrivit publicației 24Chasa, printre persoanele dispărute s-ar afla judecătoarea districtuală Maria Moskova și fiica ei.

 

În urma ploilor torențiale care au lovit în cel mai sudic municipiu maritim – Ţarevo, multe hoteluri sunt inundate, iar locurile de campare sunt sub apă. Plajele, bungalourile și rulotele au fost și ele măturate de viituri, iar umbrelele și șezlongurile plutesc în apa mării.

În cartierul Vasiliko, străzile s-au transformat în râuri, iar unele mașini au fost duse chiar în mare

Ploile au făcut ravagii și în Lozeneț, tot în regiunea Burgas. Speriați, turiștii au ieșit în stradă și, cu telefoanele în mână, au cerut ajutor pe rețelele de socializare, prezentând videoclipuri cu inundația. Iar situația de coșmar a fost întărită de o întrerupere a curentului, care i-a panicat și mai mult pe localnici și pe turiști. „Caut ajutor în satul Lozeneț. Suntem cazați într-o pensiune lângă coastă, mașina mea este în apă. La aproximativ 100 de metri distanță este o stradă asfaltată, mmăturată de apă. Am gemeni de 7 luni. Așteptăm pompierii de câteva ore. Nu avem electricitate. Am mâncare pentru copii, dar nu știu cât de complicată va deveni situația. Sunt îngrijorat pentru ei – cum să-i scot de aici?”, a scris Denis Petrov pe Facebook.

Comments

comments

About the Author