Descindere la membri ai clanului Cârpaci, suspectați de fraude de milioane cu fonduri europene pentru livezi bio fictive

Posted on iun. 8 2023 - 6:18pm by petre

Ao fost percheziții DNA la membri ai clanului Cârpaci din Timiș și Caraș-Severin, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Potrivit surselor, prejudiciul ar fi de jumătate de milion de euro.

Procurorii anticorupție vizează membrii clanului Cârpaci care, pe parcursul ultimilor ani, ar fi obținut fonduri europene destinate finanțării agriculturii ecologice folosindu-se de acte false și, de asemenea, ar fi beneficiat de sprijin din partea organismelor de control din România.

Suspecții ar fi creat un sistem de firme și de persoane fizice autorizate care ar fi obținut finanțare în valoare de peste 2 milioane de lei, aproximativ jumătate de milion de euro, pentru livezi care în realitate nu existau. Inspectorii care făceau verificări în teren sunt și ei suspecți.

Potrivit anchetatorilor, de multe ori erau folosite în acte rude ale acestora care luau pe numele lor terenurile respective și atestau astfel existența acelor culturi. Ancheta este în desfășurare și, potrivit informațiilor Digi24, astăzi vor fi ridicate documente, urmând ca audierile să fie făcute ulterior.

 

Comments

comments

About the Author