Concert Pro Musica la Penitenciarul Timișoara

Posted on apr. 28 2015 - 10:25am by petre

Joi, 7 mai 2015, ora 20:30, în curtea interioarăprincipalăa Penitenciarului Popa Șapcădin Timișoara va avea loc un concert extraordinar Pro Musica. Concertul este prilejuit de lansarea OFICIALĂ a dublului DVD “41 – Live in Timișoara„.

Concertul are în intenție a se desfășura cu toatălogistica aferentăunei manifestări de acest gen: scenămare de concert, instalație profesionalăde sunet și lumini, ecrane pentru proiecții etc., și bineînțeles cu participarea integralăa întregului team PRO Musica (cântăreți, echipa tehnicăși ceilalți realizatori). promusica

Este primul concert de o asemenea complexitate susținut vreodatăîntr-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este:“ȘI ÃŽNTRE ZIDURI SUNT INIMI!“.

Acest concert, ca intentie, se vrea inclus în șirul de manifestări muzicale care săcompleteze în mod necesar calendarul acțiunilor culturale integrate în dosarul de intenție privind candidatura orașului Timișoara la titlul de CapitalăCulturalăEuropeanăpentru anul 2021.

Lansarea oficialăa DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timișoara“ va avea loc vineri 8 mai de la ora 19.00, în Sala Multifuncționalăa Consiliului Județean Timiș, evenimentul urmând săfie transmis live și prin intermediul Internetului.

Dublul DVD care se va lansa cu aceastăocazie cuprinde concertul de comeback după21 de ani de pauzăal trupei Pro Musica, desfășurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara, unde legendara formație timișoreanăle-a oferit celor prezenți un spectacol realmente fascinant.

„S-a muncit mult la acest proiect, s-a lucrat în patru studiouri, este o producție complexă. Sunt foarte mulțumit căam reușit săconservăm acea empatie care s-a creat între salăși noi. Evident, măbucur și pentru calitatea montajului și a sunetului. A fost un eveniment unic pentru noi și e o mare realizare căam reușit săprimim și sădăm o energie deosebită. Primul DVD, care este double layer, conține concertul propriu-zis. Adicădouăore și jumătate, atât cât s-a putut. Al doilea DVD conține trei bonusuri video, piesele Doors, Rolling Stones și Pink Floyd ce le-am cântat, un making of, un timelapse și patru slide-show- uri. Înplus, mai conține un bonus folder cu toate cele 23 de piese sub formăde mp3, care pot fi ascultate oriunde“, spune Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

Comments

comments

About the Author