Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale

Posted on mai 26 2023 - 10:19am by petre

31 de județe și Capitala intră de la 12.00 sub cod galben de vreme severă.

Ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru 31 de județe. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei. Vremea va fi instabilă și în Capitală.

 

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 26 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 23.00. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și la munte.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Comments

comments

About the Author