Cine e teroristul care a ucis un bărbat și o femeie pe Podul Londrei

Posted on nov. 30 2019 - 8:58am by petre

Două persoane – un bărbat şi o femeie – au fost ucise de atacator, care la rândul lui a fost împuşcat mortal de poliţişti.

Premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat vineri seară că atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă.

Poliţia metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împuşcat mortal de forţele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracţiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiţionat în decembrie 2018, informează publicaţia The Guardian.

Atentat în Londra. Comisarul Neil Basu de la Poliţia Metropolitană a anunţat, printr-un comunicat emis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că anchetatorii efectuează percheziţii la reşedinţa lui Khan din zona Staffordshire.

„Suntem în poziţia de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire (…) Această persoană era cunoscută autorităţilor, fiind condamnată în 2012 pentru infracţiuni cu caracter terorist.

El a fost eliberat condiţionat din închisoare în decembrie 2018, şi în mod clar, o direcţie crucială a anchetei priveşte stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac”, a explicat oficialul britanic.

Comments

comments

About the Author