Centrul Oftalmologic „Profesor Dr.Munteanu” a aniversat 30 de ani de activitate

Posted on mai 24 2022 - 12:24pm by petre

Centrul Oftalmologic „Profesor Dr.Munteanu” din Timișoara a aniversat anul acesta 30 de ani de activitate, ocazie cu care a ales să marcheze acest moment printr-un eveniment plin de rafinament, unic în vestul țării.

 

Cu acest prilej, invitații au avut ocazia de a se familiariza cu cele mai noi colecții de ochelari de soare și de vedere, rame, piese unice, de colecție ale unor firme celebre precum Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Chloe, dar și de la case de bijuterii precum Pomellato sau Boucheron.

Participanții la acest eveniment au putut descoperi în Centrul Oftalmologic „Profesor Dr.Munteanu” viziunea unică a celor mai mari case de modă din lume, tendințele în materie de ochelari și rame, o reinterpretare modernă a stilurilor clasice.

Evenimentul a avut loc în parteneriat cu K Optic, singurul site din România dedicat 100% ochelarilor creați de designer și l-a avut ca invitat special pe Cătălin Botezatu, unul dintre cei mai apreciați designeri din țară.
În cadrul evenimentului au putut fi admirate lucrările artistei Linda Saskia Menczel, sculptor cu un bogat palmares artistic.

Expoziția de la Centrul Oftalmologic „Profesor Dr.Munteanu”, curator Gabriela Ciuca, cuprinde lucrări inspirate din tradiția Kabbalei, seria lucrărilor conținând 72 de basoreliefuri și 33 de sculpturi în rode-bosse, toate în bronz.

Numele divine derivate din versetele biblice nu sunt doar captate inert în forma tridimensională a sculpturii, ci ele pot avea un rol asemănător celui din poemele labirint (carmina figurata) care erau „scanate” vizual de călugării din mănăstirile medievale, dar și a micrografiilor iudaice care se cer descifrate.
Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu isi desfasoara activitatea din anul 1992 in Timisoara, fiind infiintat de catre Dr. Gh. Munteanu, personalitate remarcabilă a medicinei româneşti, activitate continuata de fiul sau, Prof.Dr. Munteanu Mihnea. De la momentul infintarii pana in ziua de azi, s-a inregistrat o crestere de peste 10 ori a numarului de pacienti tratati in cadrul centrului, motiv pentru care s-a impus achizitionarea unui spatiu mult mai cuprinzator, fostul Cinema Parc, locul actual de desfasurare a intregii activitati a Centrului.

Clinica Prof. Dr. Munteanu ofera o gama larga de investigatii oftalmologice – ecografie oculara, angiofluorografie, campimetrie, tomografie, tratamente laser (pentru afectiuni retiene, glaucom, tumori etc) cat si interventii chirurgicale (cataracta, dezlipire de retina, chirurgie refractiva, glaucom, chirurgia pleoapelor). De asemenea, Centrul include si un department de Cardiologie, oferind investigatii si tratamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare.
Clinica este un centru de referinta pentru inflamatii oculare, fiind membra a International Uveitis Study Group (IUSG) precum si pentru sindromul de ochi uscat, oferind tratamente unice pe plan national. De asemenea, prin parteneriatul cu Institutul Prof. Fankhauser din Berna (Elvetia), pune la dispozitia pacientilor produse si tratamente unice in tara, personalizate, adresate afectiunilor retinei si nervului optic.
Centrul desfasoara de asemenea activitati didactice si de cercetare, in cadrul clinicii desfasurandu-si activitatea si 5 cadre universitare. Prin participarea la seminarii de instruire teoretica si practica, la schimburi de experienta in domeniul medical, precum si prin participarea activa la congrese nationale si internationale de specialitate, s-a obtinut recunoasterea interna si internationala a Centrului.

De asemenea, Centrul Oftalmologic „Profesor Dr.Munteanu” a sprijinit și desfășurarea din acest an a proiectului FiloARTE, ajuns la ediția a XIII-a, proiect iniţiat de Asociaţia Lions Iris Timişoara, ce îşi propune promovarea tinerilor artişti, studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Artă şi Design (Timişoara).

Evenimentul s-a incheiat intr-o ambianta placuta si relaxanta, pe terasa aflata la etajul cladirii Centrului Oftalmologic Munteanu.

 

Comments

comments

About the Author