Cea mai teribilă furtună de zăpadă din ultimii 60 de ani paralizează Europa

Posted on dec. 4 2023 - 9:07pm by petre

Aici sunt zăpezile de altădată! Europa a fost îngropată sub troiene cum nu au mai fost văzute în ultimii 60 de ani. În Regatul Unit, doi oameni fără adăpost au fost răpuși de temperaturile sub zero grade Celsius.

În Germania, aproape 800 de zboruri au fost anulate, iar pasagerii au fost nevoiți să caute rute alternative.

În doar câteva ore, o furtună de zăpadă istorică a lăsat pe întuneric peste 7500 de locuințe din nordul Angliei. Autovehiculele de teren încearcă, însă fără succes, să ajungă la localnicii rămași, în continuare, fără curent electric.

În Germania, orașul Munchen a fost complet paralizat. Autobuzele și tramvaiele nu au avut nicio şansă în faţa troienelor de aproape jumătate de metru, iar trenurile au rămas împotmolite în gări. Călătorii au înghețat minute-n șir în stații. Un nou record a fost doborât în Munchen.

Localnici: Am fost nevoiţi să luăm un taxi, deoarece autobuzele nu circulă. Nu am fost informați că autobuzele nu circulă și acum nu știm ce să facem.

Peste 800 de avioane au rămas la sol, iar 1500 de oameni au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în aeroport. Unii şi-au păstrat optimismul, în ciuda situaţiei.

Turist: Sunt optimist. O să putem zbura mâine dimineața.

Haosul provocat de zăpadă a fost resimțit și în Cehia, Elveția și Austria. În regiunea Tirol, troienele au depăşit 50 de centimetri.

 

 

Comments

comments

About the Author