Ce spune Antonescu despre majorarea taxei TV

Posted on mart. 27 2014 - 9:35am by petre

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, căsusține ideea majorării taxei pentru TVR, avansatăde șeful televiziunii publice Stelian Tănase, deoarece aceasta „ar fi foarte ușor de suportat” și nu ar împovăra pe nimeni, însăar ajuta la redresarea economicăa TVR.

„Deși, în general, mai de fiecare datăși PNL și eu personal suntem pentru fiscalitate redusăși suntem foarte rezervați la apariția oricărei taxe, aici este o problemăfoarte simplă, eu susțin acest punct de vedere. (…) Putem săconvenim, dacăși Guvernul este de acord, căfărăaceastăformulăe greu de imaginat o reechilibrare a televiziunii române”, a declarat Antonescu.

El a menționat căeste un decalaj foarte mare între taxa plătităîn România pentru televiziunea publicăși cea plătităîn alte țări europene, unde cuantumul este de la patru la zece ori mai mare.

Liderul PNL a exemplificat căachiziționarea dreptului de difuzare a campionatului mondial de fotbal ar fi greu de realizat de către TVR în condițiile actuale.

„Ar fi foarte ușor de suportat, îndrăznesc săo spun, aceastăsolicitare de creștere în termeni cât de cât mai rezonabili a taxei pe care o solicităStelian Tănase. Sigur cădecizia e a Guvernului, dar eu spun de pe acum foarte corect, cel puțin e o părere personală, nu avem o decizie de partid. (…) Eu cred căe preferabil săsuplimentăm aceastătaxă, care nu împovăreazăpe nimeni, dar săbeneficieze toți cetățenii României de serviciile unei televiziuni publice performante și corecte” , a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat căîl va sprijini în continuare pe Stelian Tănase pentru a conduce TVR, menționând căa înțeles din declarațiile premierului Victor Ponta cădorește ca actualul șef interimar al televiziunii publice să-și continue mandatul.

„Am încredere în capacitatea lui Stelian Tănase – într-adevăr cum spune, ajutat și de câteva măsuri administrative, guvernamentale sau legislative – de a reorganiza aceastăinstituție extrem de importantă, televiziunea publică. Pe de altăparte, am deplina încredere a domnului Stelian Tănase de a așeza, de a deschide drumul unei independențe editoriale și a unei echilibru absolut necesare a televiziunii publice în raport cu influențele și interesele politice”, a susținut Antonescu.

Liderul PNL a avut miercuri o discuție la sediul PNL cu șeful TVR, Stelian Tănase, înainte de a susține o conferințăde presă.

Președintele – director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, dupăo discuție cu premierul Victor Ponta, cămajorarea taxei TV este o chestiune aflatăîn discuție, pe agendă, el arătând că, în opinia sa, majorarea nu se va putea aplica în acest an.

„Înprogramul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru căl-am discutat săptămâna trecutăcu argumente pro și contra. Nu pot săspun căîn acest moment am luat o decizie fermăîn sensul unui calendar și în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui săo plătească, dar este o problemăpe agendă. Dacăîmi cereți o evaluare, cred căîn acest an nu se va putea face”, a spus Stelian Tănase.

El a spus cătaxa TV din România este cea mai micădin Europa.

„Este cea mai micătaxă, e mai puțin de 11 euro, în timp ce o republicămică, așa cum este Muntenegru, plătește 26. Polonia plătește 50, Elveția undeva la 360 și ceva de euro. Dar când cumpărăm de pildăCampionatul Mondial, prețul e același și pentru elvețieni și pentru suedezi și pentru români”, a spus Stelian Tănase.

Comments

comments

About the Author