Ce se va întâmpla cu românii din Anglia daca Marea Britanie iese din UE

Posted on iun. 2 2016 - 6:14pm by petre

Marea Britanie va aplica pentru cetățenii statelor europene un sistem pentru imigranți pe bazăde puncte în cazul ieșirii din Uniunea Europeană, anunțăgrupul politic favorabil părăsirii Blocului comunitar.

Liderii miÅŸcării politice care pledeazăpentru ieșirea Marii Britanii din UE – fostul primar al Londrei Boris Johnson și ministrul Justiției, Michael Gove – au explicat căfiecare cetățean european ar urma săfie evaluat profesional și asupra cunoștințelor de limbăengleză.

„Imigrația aduce multe avantaje Marii Britanii – în plan cultural, social și economic”, a comunicat echipa favorabilăieșirii Marii Britanii din UE, potrivit site-ului agenției Reuters.

„Vrem ca Marea Britanie săcontinue săbeneficieze de pe urma imigrației. Dar, dacătot vom primi străini în Marea Britanie, atunci publicul trebuie săaibăgaranția căexistăun control asupra celor care vin aici. Înprezent, din cauza apartenenței la UE, nu avem niciun control”, precizeazăcomunicatul.

Premierul David Cameron a avertizat căimpunerea de permise de lucru cetățenilor UE care vin în Marea Britanie va atrage măsuri similare din partea Uniunii Europene. „Deci, nu doar căvom afecta economia britanică, ci vom reduce și oportunitățile pentru britanicii care lucreazăîn țările europene”, a atras atenția Cameron.

Potrivit sondajelor de opinie, publicul britanic este împărțit în mod egal între cei care vor vota în favoarea și împotriva rămânerii țării în UE.

Alegătorii sunt chemați la urne pe 23 iunie pentru a se pronunța în legăturăcu apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

ÎnMarea Britanie lucreazănumeroși imigranți din state UE, inclusiv mulți cetățeni români. Conform cifrelor oficiale, în Marea Britanie au venit 330.000 de imigranți în anul 2015, 184.000 provenind din state UE.

Comments

comments

About the Author