Ce se întâmplăacum în centru la Timișoara VIDEO

Posted on nov. 23 2016 - 3:29pm by petre

Târgul de Crăciun, un eveniment oficial și tradițional al orașului Timișoara, va da starul sărbătorilor de iarnăși își va dechide porțile pentru publicul larg de Ziua Naționalăa României, în 1 decembrie 2016, de la ora 17.00.

A început montarea căsuțelor și a decorațiunilor luminoase pentru cel mai așteptat eveniment al anului, Târgul de Crăciun.

centru-casute-de-craciun-mic centru-soara-porumbei-mic
Pe platoul din fața Operei Naționale Române va fi montată, ca și în anii trecuți, o cupolăluminoasăcu 60 000 de leduri albe. ÎnPiața Victoriei va poposi sania lui Moș Crăciun, decoratăcu luminițe de sărbătoare, iar bradul uriaș va fi împodobit cu 50 de șiruri luminoase (1000 de beculete/leduri cu lumina caldă) și globuri. Perdeaua luminoasă, plasele, șirurile și figurinele luminoase 3D din centru, de pe str. Alba Iulia, str. Mărășești și din jurul Catedralei Mitropolitane sunt montate de Elba SA, care se ocupăde iluminatul public în partea de nord a orașului.

Încadrul ediției aniversare a Târgului de Crăciun, în data de 10 decembrie, vom sărbători cei 10 ani de bucurie de a fi împreună, cu un invitat special: Andra, care va susține pentru toți timișorenii un super concert. Așadar, de la ora 17.00, pe scena din Piața Victoriei, sub genericul “De 10 ani împreunăla Târgul de Crăciun„, petrecem alături de: Orchestra Timișoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office și Andra.

Aproximativ 100 de expozanți vor aduce pentru vizitatori o ofertăvariatăde produse specifice sărbătorilor de iarnă. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din Timișoara vor găsi o mulțime de idei pentru cadourile celor dragi și se vor putea bucura de atmosfera de sărbătoare, savurând preparatele delicioase de sezon. Comercianții cu mâncare gătităvor fi amplasați în zona Modex, unde se vor putea degusta produse gastronomice calde, murături, brânzeturi, mezeluri, vin fiert cu scorțișoară, plăcinte aburinde de toate felurile și multe alte produse. Expozanții cu decorațiuni vor avea o ofertăvariatăpentru toate gusturile: globuri, coronițe, ghirlande, ceramicăpictată, obiecte din lemn, icoane, jucării, instrumente muzicale, bijuterii, tricotaje, obiecte handmade. Produsele alimentare ambalate, turta dulce, prăjiturile tradiționale, dulciuri, cozonaci secuiești, castane coapte, gogoși glazurate, toate vor fi în Piața Victoriei. De asemenea, vor mai fi amplasate căsuțe în piațeta din zona Soarelui și la intrarea în Parcul Copiilor „Ion Creangă„ din Timișoara.

Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor avea loc diverse activități pentru copii.Pe lângăcăsuța cu murături, căsuța cu ciocolatăși căsuța cu migdale, anul acesta, vom avea ca noutate în cadrul târgului și o căsuțăcu dulciuri orientale.

Înperioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc spectacole de muzicăpopulară, obiceiuri și tradiții de sărbători, colinde, concerte, povești și acțiuni pentru copii.

Cea de-a zecea ediție a târgului se va deschide oficial marți, 1 decembrie, de la ora 17.00, de Ziua Naționalăa României. Cu aceastăocazie va fi pornit și iluminatul festiv de sărbători. Vor urca pe scena: Orchestra Timișoara Big Band, Ansamblul Timișul cu soliștii: Andreea Aleușan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, PetricăMoise, PetricăMiulescu Irimică. De la ora 19.00, vor avea loc concerte cu: Clar Band, Raluka și Delia. Seara se va încheia cu tradiționalul foc de artificii.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Printre atracțiile evenimentului se numarăși ieslea care reprezintăscena Nașterii Domnului, precum și alte decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Pe toatăperioada Târgului vor avea loc diferite manifestări artistice, în data de 18 decembrie, în Piața Victoriei, va sosi Moș Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize.

Văașteptăm săsărbătorim împreunăediția a zecea a Târgului de Crăciun din Timișoara!

Program:

2 decembrie

18.00 Armonii de iarnă– Spectacol susținut de elevii Incubatorului de Arte Timișoara & Friends

3 decembrie

17.00 Spectacol de colinde, dansuri și muzicăpopulară– Ansamblul „Pusta Banatului„

18.00 Peregrinii și invitații lor – concert „Iarna Trubadurilor„, o călătorie în Timișoara de poveste

4 decembrie

17.00 Cântece și dansuri populare, colinde și obiceiuri de Crăciun – Ansamblul de tineret „Timișul„

5 decembrie

17.00 La gura sobei – Povestea lui Moș Nicolae. Un spectacol oferit de Piti Show Radio Timișoara, la Atelierul lui Moș Crăciun

6 decembrie

17.00 Concert de promenadă– Fanfara Pro Amiciția

18.00 Spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Ghiocelul„ din Giroc

7 decembrie

17.00 Concert de promenadă– Fanfara Pro Amiciția

8 decembrie

Sala Operei Naționale Române

19.00 Colinde și cântece rituale din Transilvania – Ansamblul de MuzicăTradiționalăRomânească“Icoane„ condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa

9 decembrie

Spectacol TVR Timișoara 60

17.00 Muzica minorităților, participă: Ansamblul folcloric german “Banater Rosmarein„,

Ansamblul de cântece și dansuri maghiare “Eszterlanc„, Ansamblul sârbesc “Mladost„

18.00 Spectacol Ansamblul “Timișul„, cu participarea soliștilor vocali: Carmen Popovici Dumbravă, Doriana Talpeș, Stana Stepănescu, Dumitru Stoicănescu

19.00 Concert Phaser

10 decembrie

17.00 Concert aniversar „De 10 ani împreunăla Târgul de Crăciun„:

Orchestra Timișoara Big Band

Duo Covers

The Weekend Band

The TM Groove

Box Office

Andra

Sala Operei Naționale Române

18.30 – Spectacol „Colindă, colindㄠ– Ansamblul „Doina Timișului„

11 decembrie

17.00 Spectacol „Colinde și obiceiuri de Crăciun„ – Ansamblul „Doina Timișului„

12 decembrie

17.00 La gura sobei – Piti Show Radio Timișoara la Atelierul lui Moș Crăciun

13 decembrie

17.00 Colinde de Crăciun – program susținut de profesori și elevi ai Școlii Populare de Artă

14 decembrie

17.00 „Am plecat săcolindăm„ – spectacol prezentat de Grupul Flores de la Palatul Copiilor din Timișoara și Ansamblul “Hora Timișului„

15 decembrie

17.00 „Vine o sanie pe drum„ – spectacol prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara

Sala Operei Naționale Române

19.00 “Bunăvremea, oameni buni„- spectacol susținut de Ansamblul folcloric “Timișul„

16 decembrie

16.00 Alaiul colindărilor pe traseul Catedrala Mitropolitană– Opera NaționalăRomînă, cu participarea mai multor formații de colindători din județ, care vor cânta pe scena din Piața Victoriei

18 decembrie

17.30 Poveste magicăde Crăciun – Moș Crăciun sosește în Piața Victoriei

Un spectacol de cântece și dansuri cu Piti Show Radio Timișoara, Compania Junior Phantasia, Trupa de teatru „MIM12„ de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon și Trupa de teatru a Școlii Generale nr. 7 Sfânta Maria

19 decembrie

17.00 La gura sobei – Piti Show Radio Timișoara la Atelierul lui Moș Crăciun

20 decembrie

18.00 Rock for Revolution

Sonatic

Pro Musica

Pasărea Rock

21 decembrie

17.30 Spectacol de Crăciun cu Corala feminină“Carmina Dacica„

18.00 Concert cu Ansamblul de percuție “Splash„

22 decembrie

19.00 SĂƒrbătoarea Crăciunului – “In Memoriam Marioara Murărescu„, transmisiune în direct pe TVR3 și TVR Timișoara

Program de colinde și cântece de Crăciun. Participă: grupul vocal “Valeria Peter Predescu„ (Bistrița), grupul vocal “Podgorenii„(Șiria, Arad) și un grup de colindători din Banat. Soliști: Adrian Stanca, Ciprian Roman, Olguța Berbec, Maria Coman, Cristian Fodor, Georgiana Necșa, Maria Coman, Ciprian Pop și alții. Acompaniazătaraful “Efta Botoca„ din Timișoara, conducerea muzicală: Remus Novac.

Comments

comments

About the Author