Ce diferențăe între salariile de la Kaufland România și Germania

Posted on dec. 11 2015 - 11:38am by petre

Salariul minim al unui angajat Kaufland Germania a ajuns la 10 euro pe oră, sumăpe care un român o câștigăabia într-o zi, potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar.

Astfel, în timp ce un neamț câștigăminimum 1.600 de euro pe lunăîn cadrul Kaufland, pe o poziție similarăun român câștigăde 7-8 ori mai puțin. Salariile minime sunt acordate de regulălucrătorilor comerciali aflați la început de drum.

Înceea ce privește diferențele dintre salariul minim din Kaufland România și Germania, acestea sunt similare și la nivelul întregii economii.

Astfel, salariul mediu net în România, de 380 de euro, este de circa 6-7 ori mai mic decât salariul mediu net din Germania. Înceea ce privește prețul la alimente spre exemplu, diferența nu se mai menține însă. Astfel, diferența este de doar 40%, situație ce poate explica în parte diferența între nivelul de trai din cele douățări, aratăsursa citata.

Un angajat la Kaufland câștiga anul trecut în medie 1.933 lei, cel mai mic salariu oferit de retailerii mari din țară.

Angajații rețelelor de hipermar­ke­turi au salarii medii brute cuprinse între 1.900 și 2.250 de lei, cei mai bine plătiți fiind salariații Carrefour și Cora. La polul opus, Auchan și Kaufland plătesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, însăîn perioada 2008-2013 cele douărețele au aplicat majorări de 45-60% care au ridicat nivelul salarial aproape de cel plătit de concurență.

sursa: Realitatea.net

Comments

comments

About the Author