Ce a făcut primarul Nicolae Robu la DNA

Posted on mai 4 2016 - 4:13pm by petre

Miercuri, primarul Timișoarei a fost prezent la DNA pentru a fi audiat. Iatăce declarăNicolae Robu despre eveniment:

DECLARAÈšIE DE PRESĂ‚
PRIVIND AUDIEREA CA MARTOR DE ASTĂZI
A SUBSEMNATULUI LA DNA

Îndata de 04.05.2016, am fost audiat ca martor de DNA, într-un dosar privind încheierea de către Primăria Timișoara, în 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobilăcu operatorul Vodafone.

Vreau din start sămădelimitez de cei ce acuzăDNA și celelalte instituții ale statului atunci când sunt chemați sădea declarații. Trebuie săînțelegem o dată, ca cetățeni ai unui stat de drept –și eu nu cred căare cineva temei săconsidere România de astăzi drept altceva!-, indiferent de poziția pe care o ocupăm, căeste un lucru firesc ca atunci când existăsesizări de ilegalitate, instituțiile abilitate săfacăinvestigațiile de rigoare pentru a ajunge la clarificarea lucrurilor.

Ce am declarat eu nu reprezintănimic spectaculos, și anume: am arătat căinițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilăîn spețăau aparținut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date dupăce dl. Viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat căse respectălegea 100% și căse fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. Înprivința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei datăde semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am știre despre niciun interes personal sau terț al cuiva legat de respectivul contract și nici despre vreo cât de micăilegalitate. Dacă, cumva, așa ceva există, urez succes instituțiilor abilitate în a-i descoperi pe vinovați, dovedi și pedepsi. Înceea ce măprivește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac !

Comments

comments

About the Author