Cazul Elodia aproape de final! Cioacănu mai poate zâmbi

Posted on mai 21 2014 - 10:12am by petre

Marți, la Curtea de Apel Pitești, a avut loc ultimul termen în procesul în care Cristian Cioacăeste judecat pentru omor, procurorul de caz solicitând pedeapsa maximă, respectiv 25 de ani de închisoare, la care se adaugăsporuri.

Procurorii au cerut pedeapsa maximă, marți, la ultimul termen în procesul în care polițistul Cristian Cioacăeste judecat pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, în timp ce instanța a pus în discuție schimbarea încadrării în cazul acestuia din omor în lovituri cauzatoare de moarte.Cioaca si Elodia

La rândul său, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în omor calificat cu premeditare prin cruzimi și de interes material.

„Însituația în care se va accepta schimbarea încadrării juridice în sensul propus de noi, cerem pedeapsa maximăși anume detențiunea pe viață”, a declarat Crina Radu corespondentului MEDIAFAX.

Totodată, instanța a pus în discuție, din oficiu, schimbarea încadrării juridice din omor în lovituri cauzatoare de moarte, în timp ce avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a solicitat achitarea clientului său, susținând căfapta nu există.

Curtea de Apel Pitești va da o soluție definitivăîn acest caz pe 27 mai.

În14 februarie, un complet de divergențăal Curții de Apel Pitești a admis cererea lui Cristian Cioacăde ridicare a arestului preventiv și înlocuirea cu măsura controlului judiciar, decizia fiind executorie, însănu și definitivă, Astfel, Cioacăa fost eliberat din Penitenciarul Colibași unde era încarcerat.

Ulterior, Cioacăși-a reluat activitatea de polițist, el fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Cristian Cioacăs-a aflat în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârșitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibași.

El a fost trimis în judecatăde către procurorii Parchetului de pe lângăÃŽnalta Curte de Casație și Justiție pentru omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat căși-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

În2 iulie 2013, Cioacăa fost condamnat de Tribunalul Argeș la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând săexecute, dacădecizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenție. Sentința instanței de fond a fost atacatăcu apel de toate părțile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, și de procurori.

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanței că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacăi-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacăa dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au precizat căîn noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasăla sfârșitul lunii august 2007, însăCristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, dupădouăsăptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpăhaine având pete cu sângele Elodiei. Înoctombrie 2007, într-o râpălângăRâșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

Comments

comments

About the Author