Cannabis en-gros la Timișoara

Posted on oct. 8 2020 - 6:38pm by petre

În urma a 17 percheziții efectuate în județele Timiș și Caraș-Severin, au fost ridicate 9 kilograme de cannabis și au fost descoperite 2 culturi ilicite de cannabis.

La data de 8 octombrie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 17 percheziţii domiciliare, în județele Timiș (16) și Caraș-Severin (1).

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 13 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv ecstasy, cannabis și amfetamină.

În cauză există suspiciunea că, din anul 2018, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în municipiul Timișoara, atât personal, cât și prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani.

Pe parcursul cercetărilor, au rezultat indicii că o parte dintre cantitățile de droguri de risc, respectiv cannabis, distribuite în municipiul Timișoara, ar proveni din culturi ilicite înființate în județul Timiș, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani.

De asemenea, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, s-ar fi ocupat de cultivarea ilicită a cannabisului.

Totodată, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, este bănuit că ar fi colectat cannabis de la celelalte persoane bănuite, pe care ulterior l-ar fi transportat în Germania, pentru a fi comercializat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 9 kilograme de cannabis, 20 de grame de amfetamină, 2 culturi ilicite de cannabis, 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile și ustensile folosite la prepararea și consumul drogurilor.

Au fost puse în executare 13 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate din județele Arad și Caraș – Severin, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Comments

comments

About the Author