Cancelarul Austriei nu înţelege acţiunea de boicotare a firmelor austriece din România și spune că noi vom suferi, de fapt

Posted on dec. 12 2022 - 10:27pm by petre

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer nu înţelege acţiunea de boicotare a firmelor austrieci din România şi Bulgaria. El susţine că în acest caz pierderea ar fi de partea celor două ţări care au fost refuzate în cadrul spațiului Schengen.

 

Cel mai recent drept de veto al Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la Acordul Schengen, care garantează libera circulație a persoanelor în țările Schengen, a provocat critici aspre nu numai din partea țărilor în cauză, ci și din partea multor alte țări ale UE. Chiar și guvernul italian de dreapta a condamnat această mișcare.

Potrivit lui Nehammer, ridicarea dreptului de veto va fi posibilă numai odată ce protecția frontierei din Bulgaria și România va fi îmbunătățită.

„Dacă vreau să am un spațiu Schengen, am nevoie de frontiere externe puternice pentru ca frontierele interne să poată fi desființate.Din 100.000 de solicitanți de azil, noi, ca țară fără ieșire la mare, trebuie să efectuăm înregistrarea inițială a 75.000?”, a spus cancelarul în cadrul postului de televiziune OFR 2.

Nehammer a afirmat că nu a putut înțelege amenințările de boicotare a companiilor austriece din România și Bulgaria. Este „absolut inadmisibil să se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică. Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună. Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare”, a susţinu acesta.

Astfel, Nehammer s-a declarat convins că veto-ul nu va avea consecințe negative pentru companiile naționale care operează în Bulgaria și România. Cancelarul a subliniat că un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă țărilor respective, decât Austriei.

„Acestea ar aduce banii în țară și ar oferi locuri de muncă”, a punctat cancelarul potrivit orf.at.

 

Comments

comments

About the Author