Beat la volan, a lovit doi tineri pe trecerea de pietoni, apoi a fugit, dar s-a lovit cu mașina într-un pom

Posted on ian. 30 2014 - 11:06am by petre

Un bărbat de 35 de ani a accidentat doi minori angajați în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal, fiind sub influența băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism.

La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 08.05, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe bulevardul Mihai Viteazul.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit cădoi pietoni care erau angajați în traversarea carosabilului prin loc marcat și semnalizat corespunzător, au fost surprinși și accidentați de un autoturism care circula pe bulevardul mai sus menționat.

Înurma accidentului a rezultat rănirea ușoarăa celor doi pietoni, în vârstăde 17 ani.

Dupăproducerea accidentului, șoferul a părăsit locul faptei fărăîncuviințarea organelor de poliție, iar la intersecția străzilor Odobescu cu Rusu Șirianu a intrat în coliziune cu un pom.

Înurma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au stabilit cășoferul este un bărbat de 35 de ani, din Timișoara.
ÃŽntrucât acesta emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporalădin culpă, conducerea unui autoturism de către o persoanăcu o îmbibație alcoolicăpeste limita legalăși părăsirea locului accidentului fărăîncuviințarea organelor de poliție.

Pentru a evita implicarea pietonilor în accidente rutiere, polițiștii recomandă:

•    Traversați drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/și semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni și/sau semafor pentru pietoni!
•     ÃŽnainte de a traversa asigurați-vătemeinic, uitându-văîn partea stângăși apoi în cea dreaptăpentru a observa dacăputeți traversa în siguranță!
•    Atenție – în lipsa indicatoarelor ce văpermit sătraversați ( trecerea de pietoni și/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
•      După  coborârea  din  mijloacele  de  transport  în comun,  așteptați  plecarea  acestora  din stație și apoi traversați, respectând regulile de circulație menționate anterior!
•     Nu traversați în fugăstrada!
•    Circulați numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângăa drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
•    Nu traversați strada prin fața sau spatele altor vehicule parcate pe stradă– în acest caz existăposibilitatea ca ceilalți conducători auto sănu văobserve și în acest fel văexpuneți unui risc major.

Comments

comments

About the Author