Băutura la volan face victime

Posted on mart. 31 2014 - 3:29pm by petre

Înzilele de week-end, polițiștii rutieri au depistat mai muți șoferi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bauturi alcoolice

La data de  29 martie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii Serviciului Rutier, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Polonădin Timișoara.
ÃŽntrucât conducătorul auto R. Paul, de 26 de ani emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~

Înaceeași seara,  polițiștii Serviciului Rutier au depistat-o pe S. Alexandra, de 42 de ani, din Timișoara care a condus un autoturism pe strada Polonădin municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Înurma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~

Înjurul orei 23.50, I. Constantin, de 28 de ani, din localitatea Cebza, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Giulvăz, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Înurma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~

Înnoaptea de 29 spre 30 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Timișoara l-au depistat pe R. Adrian, de 29 de ani, din Dr. Tr. Severin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Martirilor, din Timișoara, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Înurma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 21.20 polițiștii Secției 4 Rurale au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localității Peciu Nou.
ÃŽntrucât șoferul O. Darius, de 25 de ani, din localitatea mai sus menționată, emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea lui cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întoate cazurile, șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

•

BICILIST ACCIDENTAT DE UN AUTOTURISM CONDUS DE UN TÂNĂR SUB INFLUENÅ¢A BĂUTURILOR ALCOOLICE

Un bărbat de 63 de ani a fost accidentat de un autoturism, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localității Peciu Nou./ Înurma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe raza localității Peciu Nou.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat căB. Bogdan, de 25 de ani, din Timișoara, pe strada Bisericii, din localitatea mai sus menționată, iar la un moment  dat a acroșat o bicicletăcare circula în aceeași direcție de mers.

Înurma accidentului, a rezultat rănirea ușoarăa bărbatului de 63 de ani care se deplasa cu bicicleta.

ÃŽntrucât șoferul emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal.

Polițiștii rutieri recomandăbicicliștilor:

•    înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga sau la depășire, asigurați-vătemeinic – din fațăși din spate – cănu se apropie nici un autovehicul;
•    circulați cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vădeplasați în grup, numai în coloanăcâte unul;
•    nu circulați cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice;
•    este recomandabil săpurtați o cascăde protecție omologată;
•    circulând cu bicicleta, nu vățineți de vehicule aflate în mers;
•    nu transportați pe bicicleta altăpersoană;
•    pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie săfie echipatăcorespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, luminăde culoare alba sau galbenăîn față, luminăde culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant de aceeași culoare)
•    înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vătemeinic și acordați prioritate de trecere celor în drept;
•    la schimbarea direcției de mers, chiar daca aveți prioritate de trecere, asigurați-văcăceilalți participanți la trafic au înțeles intenția dumneavoastră!

Comments

comments

About the Author