Batjocură, umilință și afaceri cu morții de COVID – puși în saci într-o remorcă de Tir înconjurată de mormane de gunoaie

Posted on nov. 25 2020 - 2:46am by petre

Batjocură, umilință și afaceri cu persoane decedate.

Toate aceste lucruri le-au experimentat rudele unui bărbat din Deva, decedat de Covid, la Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj, relatează Ziarul de Hunedoara.

Pe lângă durerea provocată de pierderea persoanei dragi, familia deveanului a trecut prin momente traumatizante. A doua zi, după ce rudele bărbatului au fost anunțate despre deces, au mers să ridice trupul neînsuflețit pentru a-l înhuma.

Ceea ce au văzut, însă, la spitalul din Lugoj, cu greu poate fi descris în cuvinte. O dovada pură că în acea unitate medicală nu se acordă respectul minimum cuvenit unei ființe umane. O cerință care, de altfel, este prevăzută de lege.

De la spital li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre, care are un TIR în curtea spitalului.

Acolo, într-adevăr, au găsit o remorcă de TIR neînmatriculată, înconjurată de mormane de gunoaie. La nivel declarativ, remorca ar aparține unei firme de pompe funebre. Însă, din scripte reiese că aparține unei firme care are activitate în domeniul alimentației publice, respectiv restaurante/catering. Sau cine știe.

Pentru faptul că au ținut cadavrul în remorcă 14 ore, angajații firmei le-au cerut aparținătorilor 1.200 de lei.

CITEȘTE TOT AICI pe ZiaruldeHunedoara

Comments

comments

About the Author