Băsescu începe sărecunoască: vrea premier!

Posted on apr. 1 2014 - 1:00am by petre

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, întrebat dacăar accepta funcția de premier, cănu este încădestul de în vârstăîncât sărefuze dacăcineva l-ar ruga săpunățara pe șine, ca șef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

„Oricine poate spune ce vrea și eu sunt liber săspun ce vreau. Cert este cănu sunt încădestul de în vârstăîncât, dacăcineva m-ar ruga săpun țara pe șine, nu aș face-o, un an de zile, pe contract”, a spus Traian Băsescu, întrebat la B1TV dacădorește săfie premier.

Întimpul discuției, în studioul de televiziune a avut loc o panăde current. Dupăpublicitate, președintele a comentat situația, în glumă: „La ideea de premier, s-a luat lumina”, a spus acesta, râzând.

ÃŽntrebat dacăar refuza aceastăfuncție de premier, Traian Băsescu a spus: „Nu”. El a adăugat însăcă”nu ar face compromisuri cu un președinte ca Ponta”, dar cu un președinte de dreapta ar face instituțiile sămeargă.

Despre Emil Boc, Băsescu a spus căar fi o soluție foarte bunăde președinte de dreapta, deși nici acesta „nu a avut forțăsăfacădepolitizarea instituțiilor care țin de Guvern, nici măcar la Poliție”.

Despre campania electorală, președintele a spus: „Nu măvoi duce la mitinguri, dar la o activitate într-o sală, la o discuție, orice partid măinvită, sigur cămăvoi duce. Și președintele se duce la vot”, a arătat el.

„Nu resping alternativa de a încerca săechilibrăm clasa politică, eu cred căintrăîn obligațiile mele”, a mai apreciat șeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că”atât electorat cât mai crede în el, vrea săse ducăla PMP și nu la PDL”, și a criticat modul în care PDL a dorit săcâștige alegerile cu mesajele „vinovat sunt Băsescu și Boc, căau tăiat salariile” și „Băsescu ne-a băgat oamenii în pușcărie”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author