Baie de SÂNGE într-o gară! 29 de persoane au fost înjunghiate mortal, iar alte 130 au fost rănite

Posted on mart. 2 2014 - 11:01am by petre

Cel puțin 29 de persoane au fost înjunghiate mortal, iar alte peste 130 au fost rănite într-un atac care a avut loc sâmbătăîntr-o garădin sud-vestul Chinei, a anunțat agenția China Nouă.

Potrivit sursei citate, atacurile, comise de mai mulți indivizi având cuțite, au avut loc într-o garădin apropierea orașului Kunming, capitala provinciei Yunnan.
China atac China atac1
Bilanțul atacului, comis sâmbătă, la ora locală21.20 (15.20, ora României), este pentru moment de 29 de morți și peste 130 de răniți, potrivit agenției.

Președintele chinez Xi Jinping a făcut apel la „dublarea eforturilor” în vederea anchetării atacului și pentru ca atacatorii săfie pedepsiți „conform legii”, anunțăaceeași sursă.

Conform unor probe de la fața locului, atacul ar fi fost comis de către separatiști uiguri, musulmani turcofoni care se considerăexcluși din proiectele de investiții lansate de Beijing în regiunea lor și împiedicați să-și practice religia și cultura.

Potrivit postului de televiziune public CCTV, Meng Jianzhu, un oficial de rang înalt din cadrul securității, este așteptat la Kunming pentru a superviza investigațiile, iar președintele Xi Jinping și premierul Li Keqiang au adresat condoleanțe familiilor victimelor.

China Nouăevocăun „atac terorist și premeditat”, comis de către „indivizi neidentificați înarmați cu cuțite”.

Poliția a împușcat mortal patru atacatori, al căror număr total nu a fost precizat, în garăși continuăsă-i urmăreascăpe ceilalți.

Forțele de ordine au stabilit o vastăzonăde securitate în jurul gării, iar poliția continuăsăinterogheze persoane care au fost martore la acest atac sângeros, potrivit agenției China Nouă.

Atacatorii au fost îmbrăcați în negru, a anunțat la rândul său agenția China News Service, citând martori.

Potrivit unui alt martor, unii dintre atacatori aveau fețele acoperite.

Astfel de incidente se produc rar în China.

Comments

comments

About the Author