B.C. Timișoara învinge B.C.M. U. Pitești, în prima etapădin returul Divizei A de baschet masculin

Posted on ian. 20 2014 - 12:42am by petre

de Cornel Seracin
Echipa de baschet masculin, B.C. Timișoara, a început cu dreptul returul Diviziei A. ÎnSala Sporturilor „Constantin Jude„ din Timișoara, „Leii din Banat„ s-au descurcat foarte bine, încurajați și de un public cald care a refăcut atmosfera de mare sărbătoare ce a fost odată, când fosta echipăElba Timișoara juca acasăcu adversari celebri din campionatul național, și nu numai. B.C. Timișoara a întâlnit în etapa a XIV-a echipa B.C.M. U. Pitești, echipăcu care se va întrece în accederea în play-off-ul competiției interne.

Bineînțeles, favorităîn meciul din seara trecutăa fost B.C. Timișoara, echipăce s-a impus în meciul tur de la Pitești cu 87:84, piteștenii venind la Timișoara doar cu speranța căvor putea săîși ia revanșa. Speranța piteștenilor s-a năruti în primele douăsferturi, atunci când B.C. Timișoara nu a lăsat loc vizitatorilor să-și ducăla bun sfârșit înfăptuirea victoriei de care aveau atâta nevoie. Primul sfert a început destul de echilibrat. Ca o caracteristicăa lui, am remarcat numeroasele coșuri de trei puncte reușite de cele douăechipe. Seria de trei puncte este deschisăde gazde, Gacesa marcheazăprimele trei puncte pentru B.C. Timișoara, iar Durkovici, de la oaspeți, dăîn scurt timp replica, aducând pentru baschet club timisoara primul coș de trei puncte.

Nu mai puțin de 21 de reușite au fost marcate ca urmare a aruncărilor la coș de trei puncte, în acest prim sfert. Sfertul întâi se încheie cu victoria gazdelor, 30:24. Sfertul doi este început hotărât de gazde, care se vor impune la final de sfert, foarte lejer de aceastădată, 24:9. Scorul general dupăprima parte a fost favorabil gazdelor, B.C. Timișoara conducând cu 54:33 pe tabela de scor a SĂƒlii Sporturilor „Constantin Jude.„ Înurmătoarele douăsferturi, B.C. Timișoara a cedat terenul oaspeților, iar piteștenii au știut săfoloseascăîn propiriul interes cedarea echipei gazdă, adjudecându-și sferturile trei și patru, 19:12, respectiv 21:13, fărăînsăa clinti echipa bănățeanădin obținerea victoriei în finalul acestui meci. Cu un minut înanite de finalul disputei, scorul general a dat emoții spectatorilor din tribune, dar și echipei de baschet a Timișoarei, vizitatorii situându-se la 3 lungimi de echipa gazdă, dupăce aceasta a condus mai tot meciul cu diferențe foarte mari pe tabela de marcaj.
Dupăacest moment, gazdele încurajate de numerosul public prezent în tribune încep din nou săse mobilizeze pentru a încheia cât mai iute socotelile cu piteștenii. Gacesa marcheazăo liberă, apoi, tot el, alte două. Conley înscrie alte douălibere, iar cu 4 secunde înainte de final, scorul general era favorabil Timișoarei, 79:71.

Cu o secundăînanite de finalul meciului, piteșteanul Tutt înscrie ultimele puncte ale meciului, pecetluind rezultatul final, B.C. Timișoara – B.C.M. U. Pitești 79:73. Înurma acestei victorii, B.C. Timișoara obține douăpuncte și urcăîn clasamentul campionatului pe locul 8. Piteștenii se mulțumesc doar cu punctul echipei învinse și coboarăîn clasament pe locul 9. Puncte echipei B.C. Timișoara au fost reușite de următorii jucători: Gacesa (25), Fenn (15), Lee (14), Conley (13), Jovanovici (10), Toth (2). Nikola Gacesa, B.C. Timișoara, a reușit un double-double (25 puncte și 11 recuperări). Pentru piteșteni, cei mai eficienți marcatori au fost, Barac (19), Tutt și Ulmer (fiecare cu câte 13 reușite). Echipele de start au fost: B.C. Timișoara: Jovanovici, Conley, Fenn, Gacesa, Vasojevici. Antrenor, Dragan Petricevici. B.C.M. U. Pitești: Tutt, Barac, Durkovici, Ulmer, Barro. Antrenor, Hristu Sapera. Înetapa viitoare, B.C. Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S Concordia Chiajna.

Comments

comments

About the Author