Avertizare! Ploi și vânt puternic în toatățara

Posted on mai 5 2014 - 10:44am by petre

Avertizarea cod galben de ploi și vijelii a fost ridicatăluni dimineață, însăpânăluni searăvor fi averse, vânt puternic și descărcări electrice în aproape toatățara.

Potrivit unei informări emise de Administrația Naționalăde Meteorologie, luni, între orele 09.00 și 21.00, va ploua în regiunile sudice și local în centrul și estul țării, vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtăduratăale vântului.

Cantitățile de apăvor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, îndeosebi în județele Argeș, Dâmbovița și Vâlcea, vor fi posibile cantități de aproximativ 25 de litri pe metru pătrat.

Județele Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Alba și, parțial, Arad, Bihor, Cluj, SĂƒlaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Brașov și Vrancea au fost sub avertizare cod galben de ploi și vijelii pânăluni, la ora 09.00.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat duminică, la videoconferința cu prefecții care a avut loc la Ministerul Afacerilor Interne, căîn județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va continua săplouăpânăluni searăși acestea, dupăce avertizarea cod galben va fi ridicată, vor rămâne sub o informare.

Ion Sandu a adăugat căîn restul teritoriului care nu este cuprins în atenționarea cod galben vor fi emise, luni, probabil, atenționări imediate, dar în aceste zone nu va ploua continuu.

Comments

comments

About the Author