Auchan complicămodul de platăa cumpărăturilor la Timișoara! Francezii fac pe români un experiment ciudat VIDEO

Posted on nov. 28 2016 - 3:43am by petre

Înstatele dezvoltate ale lumii, marile lanțuri de supermarketuri folosesc cu succes încădin anul 2008 sistemele de self-checkout, adicăde încasare a cumpărăturilor fărăcasier.

Sistemul e simplu: clientul se oprește la un punct automat de plată, unde are toate informațiile pe un ecran tactil, își scaneazăsingur produsele și plătește tot acolo cu cardul sau cu bani cash, mașinile fiind construite săaccepte atât monede cât și bancnote și sădea rest.

La acest sistem ultra-rarapid, un singur angajat al magazinului supravegeazăși acordăasistență, dacăeste nevoie, chiar și la 20 de case automate, astfel cămagazinul face serioase economii cu salariile și procesarea banilor, dar și clienții scurteazătimpul de așteptare.

ÎnRomânia, însă, lanțul de supermarketuri Auchan face experimente ciudate…

Dupăce a introdus sistemul la unele unități din București, francezii de la Auchan au modificat și supermarketul din Timișoara de la Iulius Mall, unde au introdus mai multe case semiautomate care tripleazăde fapt operațiunile și, foarte posibil, timpul de așteptare pentru clienți.

Astfel, dacăpânăacum clientul se oprea la o casăunde casierul îi scana produsele de pe bandăși îi încasa banii, acum lucrurile s-au complicat.

1. Clientul se așeazăla casăca pânăacum, pune produsele pe bandăca pânăacum, prosusele sunt scanate de un casier ca pânăacum, dar clientul nu poate plăti aici, ci i se dăun bon nefiscal.

2. Cu marfa buluc, în plasăsau în coș, clientul trebuie săse așeze la o altăcoadă, la un aparat de plată, unde trebuie săscaneze bonul primit anterior și apoi săplăteascăla automat cu cardul sau cu bani cash.

3. Dacăcredeați căați scăpat de aventura de la Auchan, văînșelați. Dupăce ați plătit și ați reușit așa, în picioare, sățineți cumpărăturile într-o mînă, cu cealaltăsăpuneți cardul sau banii înapoi în portofel, în timp ce țineți în dinți un al doilea bon, pe care vi l-a eliberat automatul, ajungeți la o barierăautomată, unde trebuie săscanați bonul fiscal de la automat și abia apoi sunteți liber săieșiți din magazin, pe culoar, unde trebuie iarași săumblați la portofel ca săpuneți bine bonul fiscal, căcine știe când vătrebuie, la returul produselor sau la loteria bonurilor….

Comments

comments

About the Author