ATENÈšIE! La Timișoara începe lupta împotriva ZIKA

Posted on iun. 7 2016 - 7:55pm by petre

Înconformitate cu contractul de prestări servicii nr. 74 din 25.05.2016 privind „Serviciul de dezinsecție pe domeniul public al Municipiului TimiÅŸoara, pentru prevenirea apariției virusului Zika„, încheiat între Primăria Municipiului TimiÅŸoara și S.C. DERATON S.R.L., începând cu data de 7 iunie 2016, vor demara lucrările de dezinsecție în municipiul TimiÅŸoara, în funcție de condițiile meteorologice, pe toatăperioada sezonului cald. Aceastăacțiune va fi repetatăla interval de 14 de zile.

 

Acțiunea va începe cu parcurile din zona centralăși cele de pe malurile canalului Bega. Se va continua cu zona centrală, iar apoi în toate cartierele din oraÅŸ. Municipiul TimiÅŸoara a fost împărțit în 6 sectoare, 3 la Nord de canalul Bega și 3 la Sud de canalul Bega.

 

Recomandăm tuturor instituțiilor, societăților comerciale, asociațiilor de locatari și persoanelor fizice săexecute operațiuni de dezinsecție concomitent cu acțiunea generalăa primăriei. Înacest mod se va evita retragerea țânțarilor în zone netratate, știut fiind faptul cătendința insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecția nu a fost efectuată.

 

Înconformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 modificatăși completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – insectelor pe raza Municipiului TimiÅŸoara, art. 24, constituie contravenție și se sancționeazăcontravențional cu amendăde la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

  1. neexecutarea lucrărilor de dezinsecție odatăcu acțiunile organizate și coordonate de Primăria Municipiului TimiÅŸoara, prin operatori în domeniu;
  2. executarea unor lucrări de dezinsecție sau aplicarea de pesticide fărăautorizare, precum și a substanțelor care afecteazăinsectele polenizatoare.

 

Înperioada acțiunilor, solicităm cetățenilor ca seara, între orele 21:30-23:30, săevite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., atunci când este simțităprezența utilajelor ce efectueazădezinsecția terestră.

 

Operațiunile de dezinsecție vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul SĂƒnătății, prin Comisia Naționalăde Biocide.

Comments

comments

About the Author