Atenție la bancnote! Polițiștii au prins o bandă de plasatori de valută falsă

Posted on nov. 14 2018 - 12:37pm by petre

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Timiș, au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Timiș, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în punerea în circulație de valori falsificare străine și înșelăciune.

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor Timișoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificare străine și înșelăciune.

În fapt, din ianuarie 2018 și până în prezent, un tânăr de 20 de ani, a racolat persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, având ca mod de operare plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 Euro, având aceeași serie, la mici comercianți de cartier sau la persoane despre care aveau cunoștință că au mai cumpărat valută în trecut, metoda folosită fiind cea a schimbului valutar, motivând că nu dețin bancnote în monedă națională necesară plății unor facturi sau cheltuieli curente, calitatea bancnotelor fiind de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3.500 de euro în bancnote contrafăcute.

Poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Postului de Poliție Nădrag și a Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Comments

comments

About the Author