Arta iese în parc cu AccesArt Timișoara

Posted on iun. 3 2015 - 12:04pm by petre

Timp de trei zile Fundația Rubin scoate arta în parc. Pentru al doilea an consecutiv, un festival de tradiție pentru spațiul cultural timișorean, AccesArt, eveniment ajuns la a opta ediție, organizat de Fundația Rubin, se petrece în Parcul Botanic în perioada 5 – 7 iunie 2015, între orele 14:00 – 23:00.

Sub semnul Asimetriilor – tema festivalului în acest an – timp de trei zile, Parcul Botanic se va transforma în atelier, galerie de artăși salăde concerte. Vor fi susținute peste 60 de ateliere și workshop-uri de creație artistică, 19 instalații, performance-uri și expoziții, iar în cele trei seri vor avea loc 9 concerte. Accesul la toate activitățile din cadrul Festivalului AccesArt este gratuit.

„Asimetrii te provoacă să fii altfel. ÃŽntr-o lume bine organizată, aparent, noi propunem asimetriile, adicărevenirea la realitatea frustă. Asimetriile sunt natura noastră, ele eliberează, stârnesc creația, dincolo de percepții„, spune Roxana Cirț, director Fundația Rubin.

Atelierele au rolul de a aduce arta mai aproape de timișoreni. De la picturăpe sticlă, acuarelă, modelaj pânăla stencil-uri și graffiti sau colaj, festivalul pune la dispoziția participanților materialele și coordonatorii necesari pentru a putea deveni pentru câteva zile artiști. Deschise pentru toate categoriile de public, de la copii de toate vârstele la profesioniști în cele mai diverse domenii de activitate, evenimentele din cadrul AccesArt au menirea de a scoate artiștii din mediul lor convențional  de  creație – atelierul,  iar  publicului  îi  facilitează  interacțiunea  cu  procesul  creativ. Înaceastăidee, la unul din atelierele din cadrul festivalului vor participa în calitate de invitați speciali, o grupăde duri luptători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timișoara. „Mascații„ vor descinde în Parcul Botanic echipați pentu o misiune aparte: ei vor face colaj, în cadrul unui atelier la care sunt invitați săparticipe toți doritorii, sâmbătăde la ora 15,00.

Expozițiile părăsesc pentru 3 zile convenționalele simeze și spațiile galeriilor, fiind panotate în Parcul Botanic. Vor fi expuse de la lucrări în bronz la lucrări fotografice și pasteluri, realizate de cei mai buni artiști. Încele trei zile, pe scena AccesArt vor urca trupe și artiști din zona alternativ, experimental, electronic și jazz. Vor urca pe scena AccesArt: Armies, BAB, Sonatic, Soulheads, Waka -X, Brum, PaperJam, Tzuc & Petzi (aka Petra Acker și Tzuc) și NOPAME.

Întotal, în cadrul celei de-a VIII-a ediții vor susține activități de peste 150 de artiști din Timișoara, Cluj, Brașov și București.

Festivalul AccesArt, ediția a VIII-a este organizat de Fundația Rubin cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Programul complet al Festivalului AccesArt 2015 este disponibil pe site-ul www.accesart.ro.

Comments

comments

About the Author