Apel la dialog social din partea vicepreședintelui Consiliului de Mediere, Zeno Daniel Șuștac

Posted on aug. 13 2018 - 6:24pm by petre

”Ca om, mediator si vicepresedinte al Consiliului de mediere, consider ca violenta, indiferent de tipul ei, nu isi are locul in societatea romaneasca.Zeno Sustac

Cred in puterea curativa a dialogului, chiar si in momente dificile. Alternativele la acesta ofera subsitute preponderent toxice. Sta in puterea noastra sa inlocuim incrancenarea cu determinarea, consecventa si fidelizarea unor valori.

Abordarea vindicativa nu este o caracteristica dezirabila insa uneori, ofera mirajul de a fi cea mai la indemana alegere. Sistemele noastre de valori si referinta sunt cele care ne ghideaza actiunile si ne definesc in fata semenilor.

Folosirea violentei ca modalitate de aparare a unor valori sau principii antamate frenetic, este apanajul celor care nu reprezinta valorile si crezurile societatii romanesti. Violenta fizica apartine unei lumi care si-a incetat existenta.
Sa nu o readucem in viata noastra pentru ca impreuna cu ea, vom da credit intolerantei si urii. Dezvoltarea sociala durabila a Romaniei, pentru generatia actuala si cele viitoare, tine de modul in care vom reusi sa gestionam conflicte profunde.

Nu exista conversatii prea dificile pentru a fi purtate! Una din cele mai mari frici a Romaniei pare a fi cea de DIALOG. De neinteles, de neacceptat!”

Zeno Daniel Șuștac, vicepresedinte al Consiliului de mediere

Comments

comments

About the Author