ALERTĂ METEO! Vijelii, grindină și ploi torențiale

Posted on mai 29 2023 - 2:21pm by petre

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 16 județe. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. ANM anunță vreme instabilă și în București. Este posibil să plouă după-amiaza şi seara, iar temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius.

Meteorologii au emis, luni, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 16 județe, în intervalul 29 mai, ora 12.00 – 29 mai, ora 23.00. Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni.

Comments

comments

About the Author