Aflăazi cum se cuceresc femeile

Posted on mai 30 2016 - 3:17pm by petre

Astăzi, 30 mai 2016, este ziua când Claudiu Bleonț le va demonstra spectatorilor timișoreni „Cum se cuceresc femeile„! El va juca spectacolul cu piesa lui Woody Allen de la ora 19 pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.
Evenimentul va testa  și cum se cuceresc spectatorii, căci pentru fiecare douăbilete cumpărate azi la acest spectacol, al treilea bilet va fi gratis.
Piesa lui Allen Woody s-a jucat la sfârșitul anilor ’60 pe Broadway,  iar în 1972 a devenit celebrul film „Play it Again, Sam“, chiar cu Woody Allen în rolul principal. Dupămai bine de patruzeci de ani, regizorul Liviu Lucaci recalibreazăpiesa  pentru publicul din România anului 2016, o traduce și adapteazăîmpreunăcu Irina Caramizaru, o regizeazăși joacărolul omului de afaceri și prieten binevoitor Dick.
„De ce Woody Allen? Pentru căeste unul dintre cei mai importanți autori satirici ai timpului nostru. Pune în chestiune problemele legate de cuplu, de relații, de fărâmițarea noastrăinterioară, de incapacitatea de comunicare. Woody Allen este mai mult decât un autor. E o instituție, o voce inconfundabilăcare, momentan, are o prezențăpalidăpe piața teatralăromânească.
Nefericităsituație, zic eu! Și atunci am hotărât, fiind un fan Woody Allen, săpun în scenăacest text. Titlul inițial era Play it again, Sam, intraductibil de altfel, trimitere la o celebrăreplicădin filmul Casablanca. Noi am hotărât să-i spunem: Cum se cuceresc femeile.
Spectacolul face parte dintr-o serie de trei, făcute dupătexte de Woody Allen, trilogie pe care sper săo împlinesc în curând. Înproiectul acesta îndrăzneț despre care vorbim, pe lângăregizorul de teatru, care sunt eu, mai existăși un regizor de film, Tudor Jurgiu, un om pe care-l cunosc de ani buni, și care a fost de acord săfacem echipă, și sărealizăm acest „teatru-film„. Formula spectacolului e inedită”, dezvăluie regizorul Liviu Lucaci.
Spectacolul începe cu proiecția  ultimei scene din  filmul Casablanca, pretext ideal să-l descoperim pe eroul comediei, Allan Felix (personajul interpretat de Claudiu Bleonț), un critic de film devastat  de  divorț, suferind, nițel ridicol, în pijamale.
Alături de Claudiu Bleonț și Liviu Lucaci, distribuția spectacolului produs de Teatrul Metropolis din București îi reunește pe actorii Angel Popescu, Alexandra SĂƒlceanu, Irina Cărămizaru, Alexandra Laura Badea, Sorina Ștefănescu.
Biletele pentru unica reprezentație la Timișoara a spectacolului „Cum se cuceresc femeile„ costă, în funcție de loc, între 50 și 100 de lei și se găsesc la agențiile Operei și Teatrului Național Timișoara.

Comments

comments

About the Author