Adrian Sârbu, reținut pentru 24 de ore, acuzăun caz fabricat

Posted on feb. 3 2015 - 12:05am by petre

Adrian Sârbu a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore, de Parchetul ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție.Adrian Sarbu

Adrian Sârbu s-a aflat, luni după-amiază, la Parchetul General, pentru audieri.

Adrian Sârbu este acționar majoritar al Mediafax Group.

Adrian Sârbu: Cazul MEDIAFAX,  fabricat la comanda lui Pontaghiță

Adrian Sârbu, reținut luni searăpentru 24 de ore de Parchetul ICCJ, afirmăcădosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea instituțiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

Redăm integral declarația lui Adrian Sârbu:

„Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghițăși a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituții media  pe care le-am construit în ultimii 25 de ani și pe care le-am menținut independente politic.

Scenariul pe care il executăprocurorii, inspectorii DGAF, ANAF și polițiștii de urmărire penală, toți sprijiniți copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penalăa unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea și forțarea lor sub șantajul menținerii în arest pentru a mădenunța drept marele instigator la evaziune fiscalăși spălare de bani al României, așa cum Ponta a indicat în ieșirile lui publice încăde acum 1 an. Înplan public, informații din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghițăcunoscute sau acoperite, pentru a forța decizia judecătorilor care trebuie săaprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituții media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasăacțiune anti-evaziune și spălare de bani.

Înaceste circumstanțe, singura mea apărare este evidența bunului simț:

Înultimii 25 de ani, am avut șansa, puterea și talentul de a construi instituții private de staturăpublică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei țări, am promovat principii stricte de guvernanțăcorporatistăși nu am încurajat niciodatăspiritul infracțional în companiile mele. Am creat generații de profesioniști. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărțind cu ei ideile mele și ceea ce am câștigat. Am fost singurul român care a avansat în poziția de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acționarii mei și pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul căam ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătați de putere nu măemoționează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar și în obligația fiecăruia de a se supune legilor acestei țări. ÃŽncepând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menținerea în activitate a companiei Mediafax și asigurarea unor condiții decente de muncăpentru oamenii aflați sub o nedreaptăpresiune financiarăși psihicăîn aceastăcampanie de represalii”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author