Accident teribil pe Autostrada A1 – șofer secționat în două

Posted on apr. 24 2024 - 7:52pm by petre

Un accident rutier șocant s-a petrecut pe autostrada A1.

Un șofer de 38 de ani a murit pe loc, după ce, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în separatorul de sensuri.

Glisiera metalică pur și simplu a străpuns vehiculul de la un capăt la celălalt.

Mașina avea viteză mare pe asfaltul umed, spun polițiștii. Șoferul care se îndrepta spre Pitești a pierdut controlul volanului la kilometrul 82.

Autoturismul s-a învârtit pe șosea, spun martorii, apoi a lovit glisiera care separă sensurile de mers.

Profilul metalic a pătruns prin botul mașinii și a ieșit prin portbagaj. Trupul omului aflat la volan a fost secționat, iar bărbatul a murit pe loc.

Urmează ca polițiștii să afle viteza mașinii și dacă acea glisieră de siguranță respecta normele de construcție ori dacă era deteriorată. Un expert criminalist în analiza accidentelor rutiere are o explicație:

Virgil Lauric, expert criminalist în analiza accidentelor rutiere: „Se pare că glisiera a fost lovită de autoturism, acesta fiind într-o mişcare dezordonată. Nu existau şuruburi de prindere reciprocă a glisierei, ori erau slabe, ori nu existau deloc. Unul dintre panourile glisierei s-a dat în lateral, așa încât autoturismul a putut pătrunde în următoarea glisieră care l-a străpuns începând din zona centrală.”

Șoferii care trec pe autostrada A1 susțin că accidentul are legătură cu viteza și nu cu separatorul de sensuri, care în multe cazuri, a salvat vieți.

Comments

comments

About the Author