UPDATE – noi imagini ale ACCIDENTULUI GRAV cu un autocar românesc în Ungaria

Posted on feb. 8 2014 - 1:09am by petre

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieșit de pe autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei, vineri seara, a anunțat un purtător de cuvânt al autorității pentru gestionarea dezastrelor, citat de MTI.

Autocarul efectua o cursăspecială.

accident romani ungaria

Autocar Ungaria Autocar Ungaria1 Autrocar Ungaria Bun

Anett Kasza a declarat căla bordul vehiculului se aflau atât adulți, cât și copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni ușoare. Toți răniții au fost spitalizați.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului național de ambulanță, a declarat căla bordul vehiculului erau 19 adulți și trei copii, inclusiv un bebeluș în vârstăde trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat cădoar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Autoritățile au închis tronsonul de autostradăpe care a avut loc accidentul pentru operațiunile de salvare.

Autocarul a lovit parapetul și a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

Potrivit unui comunicat al MAI, transmis vineri searăagenției MEDIAFAX, Departamentul pentru Situații de Urgențădin Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul căîn jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

„Printr-o decizie comunăa Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului SĂƒnătății, s-a dispus trimiterea de urgențăîn Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusăde către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest. Înfuncție de evaluarea completăa situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țarăsau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. Totodată, Poliția Arad a trimis o echipăpentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectueazăcercetarea la fața locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români. Dupăobținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române  vor contacta familiile persoanelor implicate  pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați. Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației”, se aratăîn comunicatul citat.

Pe 23 iunie 2013, un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru. Înurma accidentului și-au pierdut viața 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite. Răniții au fost aduși în România în 25 iunie, cu douăaeronave militare, și internați la spitalele Universitar, Floreasca, Elias și Bagdasar-Arseni.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit căautocarul se deplasa cu o vitezăde 80 de kilometri pe oră, de douăori mai mare decât limita admisăpentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală. (sursa foro: pecsma . hu)

Comments

comments

About the Author