ACCIDENT CUMPLIT PE AUTOSTRADA A 2! Zeci de victime – a fost activat CODUL ROȘU

Posted on nov. 5 2016 - 12:59pm by petre

Un accident în lanț s-a produs, sâmbătădimineață, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 București – Constanța, trei persoane decedând, alte 41 de persoane fiind rănite, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgențăa activat planul roșu de intervenție, potrivit ISU Călărași.


Reprezentanți ai spitalelor Pantelimon și Bagdasar-Arseni au declarat, pentru agenția de presăMEDIAFAX, că11 răniți în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportați, pânăla momentul transmiterii știrii, la Spitalul Floreasca din Capitală, patru victime au ajuns la Spitalul Pantelimon, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Întotal, 60 de victime au rezultat în urma accidentului în lanț de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost rănite, iar 16 nu au avut nicio leziune și au refuzat transportul la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Înprimăfază, 15 răniți au fost transportați la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceștia urmând a fi redirecționați către unități medicale din Capitală. Nouăpersoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Călărași.

Raed Arafat: Trei persoane au murit în carambolul de pe Autostrada Soarelui, alte 36 au fost rănite

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgențădin Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru agenția de presăMEDIAFAX, căbilanțul accidentului în lanț produs, sâmbătădimineață, pe Autostrada Soarelui a fost revizuit la trei morți, datele inițiale indicând patru persoane decedate.

„Fiind o situație în dinamică, inițial am primit informația căsunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizatăcifra. Înacest moment, sunt 36 de răniți și trei persoane decedate. Cifra asta poate săfie schimbatăînsădeoarece intervenția la fața locului continuă”, a declarat, pentru agenția de presăMEDIAFAX, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențădin Ministerul de Interne (MAI).

Raed Arafat a mai precizat, pentru MEDIAFAX, cărudele sau cei care vor săafle date despre starea răniților din accidentul de pe Autostrada Soarelui pot suna la numerele de telefon: 0212648516 și 0212648515.

„Astăzi 05.11.2016, în jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanța, din cauza ceții dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieșit căaccidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutierădin cadrul BAMS, BPR și IPJ Călărași asigura salvarea de vieți, măsuri la fața locului, fluidizarea circulației pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto sărespecte indicațiile polițiștilor”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române.

 

sursa: Mediafax, foto Rompres/ISU

Comments

comments

About the Author