A intrat în vigoare LEGEA ANTIFUMAT! Vezi ce amenzi riscăcei care fumeazăîn spații publice și patronii localurilor

Posted on mart. 17 2016 - 1:17pm by petre

De la miezul nopții nu vămai puteți aprinde țigara în restaurante, cafenele, taxiuri și orice alte spații publice închise. A apărut ieri ghidul de implementare a legii. Aflăm de aici ce e cu spațiile fărăacoperiș, cu mai puțin de doi pereți și cum e cu fumatul în mașina de serviciu. Înceea ce-i privește, patronii de baruri și restaurante au tot felul de portițe în minte.

ÃŽncepând din aceastănoapte, în toate spațiile publice închise care au și destinație „utilizare colectivă„ nu se mai poate fuma, singurele excepții fiind în aeroporturile internaționale, în zonele de tranzit și în penitenciarele de maximăsiguranță, pentru cei care sunt singuri în celulă.

Astfel, nu se mai poate fuma în baruri, restaurante, hoteluri, în apropierea locurilor de joacăpentru copii și nici măcar în mașina de serviciu. Nici taximetriștii nu mai au voie săîși lase clienții săaprindăo țigarăîn mașină.Legea prevede restricții și pentru țigările electronice.

Legea antifumat a intrat în vigoare în aceastănoapte, iar de pe 18 martie, polițiștii locali vor începe sădea amenzi celor care nu respectălegea. Amenda pentru un fumător va porni de la 100 de lei și va ajunge la 500 de lei. Administratorii care permit fumatul în localuri riscăamenzi între 5 mii de lei și 15 mii de lei. Înplus, ei ar putea rămâne și fărăautorizația de funcționare.

sursa: Digi24

Comments

comments

About the Author