A început Postul Paștelui

Posted on mart. 18 2024 - 12:51am by petre

Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024 are loc în data de 17 martie.

Este ziua care marchează începutul perioadei de post și rugăciune dinainte Învierii lui Iisus.

Anul acesta, Paștele cade pe 5 mai, iar postul începe pe 18 martie. Lăsata Secului vine cu o mulțime de tradiții și obiceiuri în România și este, de regulă, ziua în care se mănâncă tot felul de preparate de dulce înainte de a începe postul strict.

Postul Paștelui 2024
Postul Paștelui începe pe 18 martie 2024 și va dura 40 de zile, până pe 5 mai – Duminica Paștelui. În această perioadă, creștinii ortodocși se abțin de la carne, ouă, brânzeturi și lactate. Ei consumă în special legume, cereale, fructe și mâncăruri simple, de post.

De asemenea, latura spirituală este cea mai importantă din această perioadă. Se practică rugăciuni și întărirea legăturilor cu Dumnezeu, milostenia, smerenia și pocăință.

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și riguros dintre cele patru posturi majore din cadrul anul. Dar această perioadă de 40 de zile nu este doar despre mâncare.

Pe lângă abstinența alimentară și abținerea de la plăcerile lumești, creștinii trebuie să aibă un comportament pe placul lui Dumnezeu: așadar bârfa, invidia, gândurile nefaste, răutatea, vorbele grele, toate sunt complet interzise în post. În schimb, creștinii sunt chemați să se roage, să meargă la Biserică și să se sacrifice în amintirea jertfei pe care a făcut-o pentru omenire în momentul când a fost răstignit.

 

Comments

comments

About the Author