A fost decernat Balonul de Aur! Vezi ce diferențăe între Ronaldo și Messi!

Posted on ian. 13 2015 - 12:19pm by petre

Internaționalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câștigat, luni seară, pentru a doua oarăconsecutiv și a treia oarăîn carierăBalonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfășurate la Zurich.

Cristiano Ronaldo a fost urmat de Lionel Messi, cu 15,76 la sutădin voturi, și Manuel Neuer, cu 15,72.

Trofeul i-a fost înmânat de fostul internațional francez Thierry Henry.

Ronaldo, în vârstăde 29 de ani, a mai câștigat Balonul de Aur în 2008 și 2013. El a marcat în 2014 61 de goluri în 60 de meciuri disputate.

Finalist de șase ori în ultimii șapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 și 2012.

Ronaldo se alăturăîn clubul select al deținătorilor a trei astfel de trofee lui Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1983, 1984, 1985) și Marco Van Basten (1988, 1989, 1992). El se aflăînsăîn urma lui Messi, care a câștigat Balonul de Aur de patru ori (între 2009 și 2012).

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câștigat de trei ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio și Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

Lionel Messi, în vârstăde 27 de ani, este cvadruplu laureat al Balonului de Aur, el devenind în 2014 cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) și cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri).

Manuel Neuer, în vârstăde 28 de ani, este campion mondial cu naționala Germaniei.

Cristiano Ronaldo: Vreau sădevin unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile

Cristiano Ronaldo a declarat, luni, la Zurich, dupăce a câștigat Balonul de Aur pentru a treia oarăîn carieră, căi-ar plăcea sădevinăunul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile și sperăsă-l ajungăpe Lionel Messi, care a obținut trofeul de patru ori.

„Mi-am văzut fiul, mi-am văzut mama, totul este în regulă… Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru mine, antrenorului meu, coechipierilor mei, președintelui Real Madrid, clubului. Este o recompensăfoarte importantă. A fost un an de neuitat și săcâștig un astfel de trofeu este ceva unic. Sunt foarte, foarte fericit, acest lucru mămotiveazăsăîncerc sămai câștig titluri individuale și cu echipa. Mulțumesc mamei mele, tatălui meu care măurmărește din cer, familiei mele. Mulțumesc selecționatei Portugaliei și tuturor portughezilor. Nu măgândeam căvoi câștiga acest balon de trei ori, dar poate că-l voi ajunge pe Messi, cine știe…Mi-ar plăcea sădevin unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile”, a declarat Ronaldo la gala de la Zurich.

Comments

comments

About the Author