Rețetă de gulaș unguresc VIDEO cu găluște de făină

Posted on mai 7 2023 - 1:40pm by petre

Iată o rețetă simplă pentru gulașul unguresc cu găluște de făină:

Ingrediente pentru gulaș:

1 kg carne de vită tăiată cuburi mici
2 cepe mari, tăiate cuburi

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

1 un ardei kapia
2 căței de usturoi, tocați fin
2 linguri de ulei
2 linguri de făină
2 linguri de pasta de tomate
1 lingură de ardei iute măcinat (opțional)
2 linguri de boia
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
2 foi de dafin, o linguriță de chimen măcinat
Ingrediente pentru găluște:

1 cană de făină
1/2 linguriță de sare
1/4 cană de apă
1 ou
Instrucțiuni:

Încălziți uleiul într-o oală mare și adăugați ceapa tăiată cubulețe .

Căliți timp de 5 minute până când devine translucidă, apoi adăugați legumele tăiate cubulețe.

Adăugați carnea de vită tăiată cuburi și prăjiți-o până se rumenește bine pe toate părțile.

Presărați peste carne boiaua, sarea, piperul și chimenul. Amestecați bine și adăugați făina, amestecând continuu timp de un minut.

Adăugați pasta de tomate, un litru de apă și frunzele de dafin.

Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de 2 ore sau până când carnea este fragedă.

Pentru a pregăti găluștele, bateți oul, adăugați sare și puneți treptat faina amestecând până când obțineți un aluat moale și elastic.

Adăugați cu lingurița umezită  găluștele în oala cu gulaș și lăsați-le să fiarbă timp de încă 10-15 minute sau până când sunt coapte.

Îndepărtați foiile de dafin înainte de servire și serveșteți gulașul cu găluște fierbinți. Poftă bună!

Comments

comments

About the Author